Seniorke Hrvatske za pripreme u Gospiću

Ana Petrak, Ana Vojtulek, Andrijana Cvitković, Anđela Katavić, Anđela Strize, Carmen Miloglav, Iva Slonjšak, Ivana Ujević, Josipa Jurič, Josipa Pavić, Josipa Silov, Klaudia Periša, Mia Mašić i Ružica Džankić košarkašice su koje je izbornik seniorske Hrvatske Stipe Bralić pozvao na pripreme koje će trajati od 25. kolovoza do 2. rujna. Našem izborniku Stipi Braliću, koji je reprezentaciju Hrvatske vodio i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, pomagat će Vedrana Grgin Fonseca, trenerica U-20 reprezentacije i osvajačica dva WNBA prstena. Osim njih u stručnom stožeru će za ove pripreme biti i Ivana Mikulčić – kondicijska trenerica i Nadija Buljan – fizioterapeutkinja. Ekskluzivno za naš portal izbornik Bralić je prokomentirao ovu fazu priprema:

  • U ovim neizvjesnim vremenima, uzrokovanih koronavirusom, okupili smo reprezentaciju u centru Like, Gospiću, na osam dana pripremajući se za nadolazeće kvalifikacijske utakmice. Ovih 14 igračica je jedna kombinacija cura koje su participirale u kvalifikacijama prošle godine i dijela nešto mlađih cura koje su zalog za budućnost, a dokazale su se odazivanjem i trudom u mlađim selekcijama reprezentacije Hrvatske. Naravno da nedostaje dio cura koje su već krenule na pripreme svojih klubova (Dojkić, Begić, Tikvić, Miletić…) i dio mladih cura koje su se svojim NCAA colegima (Muhl, Vukšić…). Individualnim radom u jutarnjim terminima i kolektivnim večernjim treninzima kroz igru 3-3, 4-4 i 5-5 napravit ćemo dobar uvod u sezonu kako za reprezentaciju tako i za same igračice prije njihovih klupskih obveza.

Podsjetimo da su seniorke Hrvatske posljednje službene utakmice odigrale u studenom 2019. kada su trijumfalno pobijedile reprezentacije Latvije i Njemačke i napravile savršen ulaz u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2021. Sljedeće službene utakmice ih očekuju 12. i 15. studenog ove godine s reprezentacijama Sjeverne Makedonije i Latvije i to obje na domaćem terenu.

Tihomir Begić

Foto: Izbornik seniorske Hrvatske Stipe Bralić i Vedrana Grgin Fonseca na jednom od time-outa iz kvalifikacija za EuroBasket 2021./fiba.com/HKS