Seniorke Hrvatske i drugi put pobijedile BiH

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija slavila je i u drugom prijateljskom ogledu protiv Bosne i Hercegovine ovoga puta  rezultatom 68:56. Iako su većim djelom prvog poluvremena bile u rezultatskom zaostatku,  izabranice Stipe Bralića ipak su uspjele preokrenuti rezultat i na poluvrijeme otići sa minimalnom prednosti 33:32. U drugo poluvrijeme ušle su puno bolje i serijom 9:0 na otvaranju treće četvrtine prvi puta su se odvojile na dvoznamenkastu prednost i do kraja utakmice mirno kontrolirale rezultat. Reprezentacija Bosne i Hercegovine pokušala se vratiti u susret no nije uspjela ozbiljnije ugroziti prednost Hrvatske .

Najefikasnije u redovima Hrvatske bile su Mia Mašić sa 19 koševa, jednim skokom i 3 asistencije, Lea Miletić sa 13 koševa, 8 skokova i jednom asistencijom, te Ana Petrak sa 11 koševa, 6 skokova i 5 asistencija.

Hrvatska – Bosna i Hercegovina 68:56 (18:23, 15:9, 17:8, 18:16)

  • Hrvatska: Mašić 19, Cvitković 9, Periša 4, Lazić 7, Bosilj 0, Blažević 2, Butina 0, Silov 3, Petrak 11, Dedić-, Miletić 13, Galić 0.
  • Bosna i Hercegovina: Vrančić 5, Džebo 9, Marković 13, Džombeta 13, Deura 10, Marjanović-, Zeljković-, Domuzin 4, Tomasović 2, Azinović 0, Omerbašić – , Ćorović-

Hrvatska reprezentativka Mia Mašić, najefikasnija u drugom susretu protiv BiH: “Otvorili smo utakmicu preopušteno. Međutim, u nastavku smo pojačali obranu i samim time došao je i napad. Sa dosta brzih dodavanja pronašli bismo osobu u najboljoj poziciji za šut ili prodor”.

Dva prijateljska susreta koja su trebala biti odigrana 15. i 16. lipnja 2019. godine u Poljskom gradu Walbrzych blizu Wroclawa protiv  Poljske otkazana su, te će se Hrvatska reprezentacija nakon Slavonskog Broda uputiti u Ivanić Grad gdje će nastaviti sa pripremama, a posljednje dvije utakmice u sklopu ljetnih priprema odigrati će 21. i 22. 6 u Slovačkoj protiv reprezentacije Slovačke.

Foto: Hrvatska seniorska reprezentacija                                                                                                                             

Krešimir Dabić