Saznajte s kim će i gdje igrati naše reprezentacije 2020.

Danas su u Munchenu izvučene skupine za sve reprezentacije za predstojeća europska prvenstva koja će se na ljeto 2020. godine igrati. Radi se o kadetkinjama, juniorkama i mladoj reprezentaciji Hrvatske. Podsjetimo da je samo kadetska Hrvatska u A Diviziji dok su juniorke i mlada reprezentacija u europskoj B Diviziji.

KADETKINJE (U16) – Ženske kadetska (U16) reprezentacija se prošle sezone izborila za povratak u A diviziju  te će od 18. do 26. srpnja 2020. u Matosinhosu u Portugalu pokušati zadržati elitni status i to u skupini sa Slovenijom, Njemačkom i Italijom.

 

JUNIORKE (U18) – Od. 3. do 12. srpnja pratit ćemo Europsko prvenstvo B divizije za juniorke (U18) u Austriji (Oberwart, Güssing i Fürstenfeld), a ždrijeb nas je svrstao u skupinu s Estonijom, Švedskom, Bugarskom i Sjevernom Makedonijom.

 

MLADA REPREZENTACIJA (U20) – Ženska U20 reprezentacija će od 8. do 16. kolovoza 2020. boraviti u Ramat-Ganu u Izraelu na Europskom prvenstvu divizije B, a povratak u A diviziju će za početak pokušati izboriti u skupini sa Slovačkom i Turskom.

Foto: Veselje naših kadetkinja na prošlom Europksom prvenstvu kada su osvojile broncu i iz B Divizije “preselile” u A, najbolju europsku kadetsku diviziju/Grafička rješenja: fiba.basketbal.com