Sastanak u HKS-u 31. kolovoza, u Kvarneru na pomolu štrajk košarkašica zbog dugova

Svi klubovi A1 ženske košarkaške lige Hrvatske dobili su poziv od povjerenika natjecanja Željka Ciglara za sastanak uoči početka sezone 2015/16. Sastanak će se održati u ponedjeljak, 31. kolovoza, s početkom u 12 sati u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Lipovečkoj 1. Na ovom sastanku bit će riječi o pripremama za novu natjecateljsku sezonu, izvući će se natjecateljski brojevi i utvrditi kalendar natjecanja. Nakon ovog sastanka znat će se konačno koliko će se ženskih košarkaških klubova odazvati pozivu i sudjelovati u A1 ligi. Kako sada stvari stoje najvjerojatnije se u A1 ligi neće natjecati dosadašnji prvoligaš Novi Zagreb i omiški Studenac mada je Studenac to pravo izborio na sportskom polju. U riječkom Kvarneru je sve teža financijska situacija u kojoj igračice zbog neizmirenih dugovanja iz prošle sezone najavljuju štrajk i poručuju kako nema ništa od nove sezone dok se ne isplate stara dugovanja. Predsjednica kluba, Viktorija Agejenko, kako piše portal SportCom.hr preselila se iz Rijeke u Zagreb. Neizvršene obveze su ostale u Rijeci.

– Iznenadilo me da je tako naprasno promjenila adresu i otišla bez da se ikome javila. Mislim da neka doza odgovornosti mora postojati, ona je nije ispoštovala. Ja vjerujem da će izvršiti svoje obveze, ali se prvenstveno mora očitovati o tome je li i dalje spremna voditi klub ili ne. U protivnom, klub će morati napraviti preustroj što je relativno dug proces, kaže trener Kvarnera Damir Rajković.

O ovom iznenadnom riječkom košarkaškom slučaju detaljnije možete čitati ovdje. Kvarner je, podsjetimo, prošle sezone igrao i finale Kupa Hrvatske i finale Prvenstva i sve do ovih zbivanja bio jedna od najozbiljnijih ekipa za naslove u novoj sezoni. Sada je pitanje njegova sudjelovanja u svemu otvoreno.

Foto: Ekipa Kvarnera – one su pošteno odradile svoj posao i opravdano čekaju da im se isplate dugovanja / Snimio: Arsen Miletić