Sarajevski Play Off i Josipa Silov igraju za naslov prvakinja BiH

Hrvatska košarkašica Josipa Silov sutra (7. svibnja) ima priliku da sa svojom sarajevskom ekipom Play Off osvoji naslov prvakinja Bosne i Hercegovine. Utakmica se igra u Sportskom centru Skenderija s početkom u 17 sati.
U trećem susretu finalne serije za prvakinje Bosne i Hercegovine Play Off je, podsjetimo, protiv Orlova slavio u Banjoj Luci 70:77 i tako stekao prednost 2:1 u seriji i došao na korak do osvajanja naslova BiH. Najefikasnija je tada bila Samantha Roscoe sa 24 poena, Nikolina Džebo je dodala 16, Jamie Cherry 14 i Azra Alispahić 11 poena.
U drugoj utakmici finalne serije za prvakinje BIH, Play Off je u Sarajevu slavio protiv ekipe Orlova 67:56 i tako izjednačio rezultat na 1:1. U toj utakmici sjajna je bila naša Josipa Silov sa 20 poena, Jamie Cherry 16, Nikolina Džebo 14 poena, Samantha Roscoe 12 poena…
Prvu finalnu utakmicu, koja je igrana u Banjoj Luci, dobio je ŽKK Orlovi 75:61. U ekipi Play Offa Samantha Roscoe je ostvarila double-double učinak (18 poena i 11 skokova), Nikolina Džebo je upisala 13 poena, Josipa Silov 11.
ŽENSKA KOŠARKA
Grafičko rješenje: Play Off/facebook.com