Sandra Mandir potpisala za Plamen Požegu

Sandra Mandir, međunarodno afirmirana nekadašnja hrvatska reprezentativka, koja je predvodila Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ponovo se vraća aktivnom igranju košarke. Ona je potpisala jednogodišnji ugovor s novim prvoligašem iz Požege, ekipom Plamen Požega, čije će boje braniti u sezoni koja počinje za dvadesetak dana. Trener Plamen Požege Vladimir Englman je na taj način dobio iznimno pouzdanu i iskusnu košarkašicu, stožernu igračicu koja s pozicije organizatorice igre i beka šutera može uspješno predvoditi mlade Požežanke u A1 ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske.

Jedan od najboljih trenutaka u Sandrinoj reprezentativnoj karijeri dogodio se 2011. godine na Europskom prvenstvu u Poljskoj, gdje je kao kapetanica predvodila hrvatsku reprezentaciju do petog mjesta, plasmana na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu i izravan plasman na sljedeće prvenstvo u Francuskoj 2013. godine. Tada je izabrana i u najbolju petorku EP-a na kojem je imala prosjek od 14.3 poena i 4.6 skokova i 3.8 asistencija. Europska košarkaška federacija (FIBA Europe) nominirala ju je dvaput za najbolju europsku košarkašicu (2011. i 2012. godine), a posljednju utakmicu za reprezentaciju igrala je na Olimpijadi u Londonu 2012. gdje je bila najbolji strijelac hrvatske reprezentacije i 8. najbolji strijelac Olimpijade.

Sandra Mandir (177-G-77) se vratila hrvatskoj košarci nakon što je pauzirala od kraja sezone 2013/14 pa sve do sada do ovog angažmana s požeškim klubom.. Ima veliko međunarodno košarkaško iskustvo jer je igrala za turske ekipe Galatasaray i Istanbul Universitesi, mađarski Mizo Pecsi i poljski KING Wilki Morskie Szczeczin. U Hrvatskoj je u svojoj dugoj i naslovima bogatoj karijeri igrala za Centar banku dd, Jadransko osiguranje, Croatiju Zagreb, Gospić, Medveščak, Šibenik Jolly i Lupu promotion, odnosno Novi Zagreb.

Foto: Sandra Mandir u akciji na Europskom prvenstvu / Fibaeurope.com