S ovakvom igrom Hrvatska neće stići daleko

Definitivno možemo kazati da je i u ovoj utakmici Hrvatska pobijedila samu sebe. Jer toliko pogrešnih dodavanja, brzopletih šuteva za tri poena i sporog vraćanja u obranu uz slabu skok igru ne može niti uroditi boljim rezultatom premda je i ovaj poraz mnogo podnošljiviji u odnosu na onaj olimpijski od istih protivnica.

Češka – Hrvatska 74:68 (24:20, 13:12, 21:14, 16:22)

  • Češka: Zrustova 12, Bortelová 12, Hanusová 2, Burgrová 8, Bartonova 2, Hejdova -, Elhotova 6, Vyoralová 0, Kulichová 6, Pecková 9, Hindrakova 17. Trener: Lubor Blažek
  • Hrvatska:  Ivezic 10, Jelavic 2, Mišura 11, Benić 4, Salopek 5, Režan 8, Ciglar 2, Lelas 13, Slišković 13,Vrdoljak -, Ivankovic 0, Bosilj 0. Trener: Stipe Bralić

20130617_CZE_CRO_010

U pravu je izbornik Hrvatske Stipe Bralić koji je upućivao kritike svojim igračicama na time-outu. Ako je tražio brzu igru, nije tražio brzopletu. A brze igre nigdje i lakih koševa iz kontranapada. A kako će i biti kada je i danas skok bio loš. Naši centri su očito izvan forme i uzdati se samo u vanjski šut, koji nas ne ide, neće donijeti rezultata. Naša do sada najbolja igračica na Eurobasketu Iva Slišković nekoliko je puta pokazala kako se uspješno može odigrati pick and roll i da je mnogo više trebalo igrati na izrađene akcije nego li sve karte staviti na šut. Gledajući utakmicu čovjek se ne može oteti dojmu da Hrvatska, bar za sada, nema pravog dirigenta, pravog kreatora igre, da pojedine igračice bespotrebno “siluju” i ulaze i trice koje ih ni danas nisu služile.

Naša prva postava Ivezić, Ciglar, Lelas, Slišković, Salopek realno gledajući ne može se nositi s visokim češkim centrima i pod žurno treba “proigrati” naša visoka linija. Međutim, kada je Bralić ubacio Lucu Ivanković u igru, ona je najčešće igrala nedovoljno agresivno i daleko od koša umjesto ispod koša. To je naljutilo Bralića pa je Luca opet sjela na klupu. Marija Režan je također imala nekoliko “neoprostivih promašaja”, bila je nešto bolja i u trećoj četvrtini ona je s Antonijom Mišura držala Hrvatsku u igri.

Sve do treće četvrtine utakmica je bila u blagoj prednosti Čehinja, ali onda zbog suludog forsiranja trica koje su najčešće promašivane, pogrešnih dodavanja i sporog vraćanja u obranu Češka je napravila seriju od 12:0 i na koncu te četvrtine rezultat je bio 58:46 za Čehinje.

U četvrtoj četvrtini Hrvatska je ušla u seriju 9:0 i smanjila rezultat na 60:55, ali su naše ponovno s nekoliko promašenih trica izgubile ritam, a Češka preko raspoložene Hindrakove lagano poentirala u kontranapadima. Hindrakova   gotovo sve što je bacila prema košu – upalo je (8-9). Naša kapetanica Anđa Jelavić danas je odigrala svojih prvih sedam službenih minuta nakon operacije koljena i povratka na parket.

Najbolja u redovima Hrvatske bila je Iva Slišković sa 13 koševa i sedam  skokova, a dvoznamenkaste su još bile Jelena Ivezić (10), Antonija Mišura (11) i Ana Lelas (13) – sve tri s puno potrošenih lopti. Nezaustavljiva u redovima Čehinja bila je Katerina Hindrakova koja je postigla 17 poena i to sve u drugom poluvremenu. Michaela Zrustova i Veronika Bortelova dale su po 12 koševa, a 10 skokova imala je Petra Kulichova.

Foto: Emanuela Salopek u akciji / Snimio: Foto: FIBA Europe / Herve Bellenger

3 KOMENTARI

  1. Jelena Ivezić da je kojim slučajem muško bila bi najbrži revolveraš Divljeg zapada!
    Ali da se razumijemo nije ona “kriva” za to.

  2. Prije 100 godina Mirko Novosel napisao je knjigu “Kako da postanem košarkaš”.Gledajući jučer Čehinju Bortelovu mislim da ću je kontaktirati i iskoristiti neka svoja poznanstva.Sve kako bi Veronika napisala ako ne već knjigu onda samo priručnik “Kako igrati playa”.Uz dvd s jučerašnje utakmice koji treba podijeliti svima,od škola košarki na dalje.

  3. Prije 100 godina Mirko Novosel je napisao knjigu “Kako da postanem košarkaš”.Mislim da ću nakon jučerašnje izvedbe Čehinje Bortelove potegnuti neke svoje veze,a sve kako bi Veronika napisala ako ne već knjigu onda barem priručnik “Kako igrati playa”.Naravno,uz pripadajući dvd s jučerašnje tekme kojeg bi trebalo podijeliti svima.Od školi košarke na dalje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime