S kakvim ambicijama u novu sezonu ulaze tri zagrebačka prvoligaša?

Aktualne prvakinje i viceprvakinje Hrvatske, Medveščak i Trešnjevka 2009, i Dubrava BLC, tri su zagrebačke prvoligaške ekipe koje ulaze u novu košarkašku sezonu i koje će se potruditi sačuvati primat zagrebačke ženske košarke. S kakvim ambicijama ulaze u novu sezonu pojasnili su za Zagrebački list?

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Zadovoljan sam pripremama ali ne i kvalitetom suparnica. Jedina prava i neizvjesna utakmica bila je prošle nedjelje na turniru u Virju protiv sarajevskog Play Offa. Ambicije su nam iste, osvajanje prvenstva Hrvatske dok će nam regionalna liga više služiti za razvoj nekih igračica.” Medveščak je s Braslavom Turićem već četvrtu godinu zaredom prvak Hrvatske i tri puta pobjednik Kupa. Ekipa je gotovo nepromijenjena, Jedino im je u Španjolsku otišla Anja Majstorović dok je došla Ana Vojtulek iz Požege. Iako je bilo najavljivano da će otići, za sada u klubu ostaje i Iva Todorić tako da Medveščak i ove sezone koja započinje ima petorku za respect.

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Ulazimo u prvenstvo slabiji jer nam je Lelas činila 30 do 40 posto ekipe. Nažalost nismo se mogli pojačati jer smo prihvatili igranje u regionalnoj ligi i to će nam odnijeti novac koji smo, eventualno, mogli potrošiti na pojačanja.” Ekipa u novu sezonu ulazi s brojnim problemima. U reprezentativnom angažmanu ozlijeđene su sestre Galić, važne za igru Trešnjevke 2009, bit će i mlađih snaga u prvoj ekipi.

Trener novog zagrebačkog prvoligaša Zoran Jokić otkrio nam je nepoznanice kad je ta ekipa u pitanju. Njihove boje branit će Semren, Bačić, Marijela Petrović (Ragusa), Džapić, Barbara Perić (nekadašnja košarkašica Kvarnera), Karaga (vratila se nakon godine pauziranja), Perić, Galušić (Jabuka), Martina Vujić (Mursa), Pleš, Ivana Perić, Matić i Boban.

Zoran Jokić, trener Dubrave BLC: “Pripreme su odrađene kvalitetno, ali nekompletni ulazimo u novu sezonu. Vjerujem ipak da ćemo sa postojećim kadrom zadržati prvoligaški status.” Iako se do posljednjeg trena razmišljalo o sudjelovanju u Prvoj hrvatskoj ligi, Uprava Dubrave zaokružila je budžet za sezonu koja dolazi. Odustajanjem Kvarnera od ovog natjecanja samo jedna najslabije plasirana ekipa ispast će u Drugu hrvatsku ligu.

Na međunarodnom planu Medveščak i Trešnjevka igraju WABA ligu. U skupini A s Trešnjevkom su Play Off (Sarajevo), Crvena zvezda (Beograd), Budućnost (Podgorica), Istanbul (Istanbul) i bugarski Beroe (Stara Zagora). U skupini B s hrvatskim klubovima Medveščakom i Ragusom (Dubrovnik) su Kraljevo (Kraljevo), Partizan (Beograd), bugarska Montana (Montana) i slovensko Cinkarna Celje (Celje). Prvi susreti su u srijedu 4. listopada. Medveščak gostuje kod Partizana, a Trešnjevka dočekuje bugarski Beroe.

Foto: Patricija Bura, prvi centar zagrebačkog Medveščaka /Snimio: M.Sušić