S današnje press konferencije: Spremne smo za Švedsku!

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana je konferencija za medije uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2019 protiv Švedske, koja se igra s početkom u 18 sati u SD Trnsko. Na pitanja novinara odgovarali su glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković, izbornica Anđa Jelavić te reprezentativke Antonija Sandrić i Marija Režan.

Joke Vranković curama je poželio sreću na sutrašnjoj utakmici i naglasio: “Ono što mogu reći s moje strane je to da imamo novu situaciju, novu izbornicu… Neka lica su tu već dugi niz u kontinuitetu, ima tu i novih cura. Što se mene osobno tiče, sam taj projekt ženske košarke je vrlo interesantan. Ono što sam više puta naglašavao, Savez je u određenom trenutku imao svoje poteškoće koje su nadam se iza nas i nadam se da će u nadolazećem ciklusu isto tako biti fokus i prema ženskoj košarci. Iz tog razloga smo i krenuli s novim mladim ljudima, kako za seniorke tako i za rad s mlađim dobnim kategorijama. Želja je da se sve te stvari koje planiramo kroz određeno vrijeme u kvalitetnom obliku realiziraju. Curama prvenstveno hvala što su se odazvale pozivu, a ono što se traži od njih je jedan kvalitetan pristup i entuzijazam igranja za hrvatski dres.”

Anđa Jelavić, izbornica hrvatske reprezentacije: “Jesmo, spremne smo! Prije svega, sutrašnjom utakmicom otvaramo ovaj kvalifikacijski ciklus za EuroBasket 2019 koji se održava u Latviji i Srbiji. Oni koji prate, vidjet će da je ovo dosta pomlađena reprezentacija. Neka nova lica s dvije iskusne reprezentativke koje su dugi niz godina ovdje – Antonija Sandrić i Marija Režan. Mislim da je ta kombinacija jako dobra jer cure u njima vide neke uzore, a one im pomažu. Tijekom ovih treninga koje smo odradili cure su zaista dobro reagirale. Kada se njih dvije bore i trude odmah se krenu i druge cure boriti. Kao što sam rekla, spremne jesmo, uveli smo neke novitete, poslali smo im radne materijale prije samih priprema. Naravno, znajući da i one imaju svoje sezone i utakmice u svojim klubovima, ali koliko su mogle toliko su se pripremile. Učinit ćemo sve da to sutra bude na nivou, iako znamo da je Švedska jako dobra ekipa. Ali na domaćem terenu se uvijek igra s nekom željom i motivom većim nego na drugim utakmicama, pogotovo jer se igra u dresu hrvatske reprezentacije. Okupili smo se s jednim ciljem – učinit ćemo sve da se plasiramo na EuroBasket 2019. Uvijek se ciljevi na ljestvici moraju postaviti visoko da im možete stremiti, ako ih stavite nisko, onda su i ti ciljevi, očekivanja niska. Naši ciljevi su odlazak na europsku smotru i napravit ćemo sve da tako i bude.“

Antonija Sandrić, kapetanica hrvatske reprezentacije: “Mislim stvarno da je atmosfera super i da radimo dobro. Jučer smo imali intenzivan trening koji je stvarno bio dobar – ‘grizlo’ se u obrani. Mislim da je najvažnije dati sve od sebe u obrani, tako da će napad sigurno doći jer je svaka od nas sposobna i ima talenta da odradi svoj posao u napadu. Tu smo, razgovaramo, ako je ikakav problem sve smo mi tu cure koje se znamo, sa svakim se može popričati i stvarno mislim da smo jedna dobra klapa – zasad i za budućnost! Sutra očekujem dobru, zanimljivu utakmicu. Vrlo je važno jer igramo prvu utakmicu na domaćem terenu i mislim da to može biti jedna velika i pozitivna stvar za nas.”

Marija Režan: “Teško je prognozirati kako i što će biti. Ima dosta noviteta, ali atmosfera oko nas je stvarno super i sigurna sam da će sve cure ući i dati svoj maksimum, da će biti borbene… Nema tenzija na treninzima, stvarno bodrimo jedna drugu. Znamo da je to sutra jedna utakmica koju igramo doma i koju moramo iskoristiti. Dat ćemo sve od sebe, Švedska nije laka ekipa, no mislim da imamo šanse jer smo se dobro pripremale. Treba izaći na teren i igrati!”

Ulaz na sutrašnju utakmicu Hrvatska – Švedska je slobodan, a ljubitelji ženske košarke, koji neće biti u sportskoj dvorani Trnsko u Zagrebu, susret će moći gledati posredstvom ovog live streminga.

[youtube id=”22IKv20a5JM” width=”600″ height=”350″]

Foto: S današnje press konferencije / Snimio: Marin Sušić