Ružica Džankić sljedeće sezone u Rumunjskoj

Hrvatska reprezentativka Ružica Džankić, koja je prošle sezone branila boje ruskog Eniseya, sljedeću će godinu dana igrati u Rumunjskoj u klubu  ASC Sepsi-Sic iz gradic Sfantu Gheorghe u blizini Brasova, koji je aktualni prvak Rumunjske. Ekskluzivno za portal zenska-kosarka.com pojasnila je zašto se odlučila za ovaj potez:

– Privukla me cijela atmosfera unutar kluba i u njegovom okruženju. To je grad koji živi za košarku i svakom je sportašu gušt igrati pred punim tribinama svakog tjedna. Klub je branitelj naslova tako da očekujem borbu za nove trofeje i titule što je svakako dodatan plus. Također, radujem se i suradnji s trenerom Zoranom Mikešom i nadam se da ću i ja osobno ove sezone napraviti jedan iskorak u karijeri. U odluci je također prevagnula prilika da stječem iskustvo i napredujem kroz igranje europskih kupova što doživljavam kao novu priliku za dokazivanje i motiva mi definitivno ne manjka, jer moje vrijeme tek dolazi.

Ovo je Ružici Džankić drugi inozemni profesionalni ugovor. Prisjetimo se da je prvi potpisala sa ruskim Eniseyom nakon što se u Hrvatskoj u dresu Medveščaka najprije drugi put okitila Kupom Hrvatske za košarkašice, potom treći put naslovom košarkaških prvakinja Hrvatske, zatim drugi put sveučilišnim prvakinjama Hrvatske i na koncu drugi put sveučilišnim prvakinjama Europe. U svom Zagrebu bila je prva perjanica košarkaške ekipe zagrebačkog Sveučilišta, na kojem studira PMF, a proglašena je i MVP Europskih sveučilišnih igara… Standardna je seniorska hrvatska reprezentativka, a od reprezentativnih uspjeha svakako treba izdvojiti da je u Grčkoj 2010. godine bila članicom reprezentacije Hrvatske koja je tada bila viceprvak Europe.

Foto: Ružica Džankić sljedeću sezonu igrat će u Rumunjskoj /fibaeurope.com