Rusija – Hrvatska 76:66

Kadetkinje Hrvatske su danas protiv Rusije odigrale solidnu utakmicu. Bila je to utakmica koja je određivala daljnji put reprezentacije na europskom prvenstvu – boriti se na putu prema gore (vrhu) ili pak pasti prema dolje i spašavati  A1 Diviziju. Unatoč vrlo dobrom nastupu Hrvatske, u kojem je briljantnu rolu odigrala Nika Mühl, i ne baš tako impresivnoj Rusiji, poraženi smo i došli smo u poziciju da sutra igramo još jednu “sudbonosnu” utakmicu protiv Bjelorusije. Pobijedimo li, sigurno ostajemo u europskoj A Diviziji jer ćemo biti u skupini koja će se boriti za plasman od 9. do 12. mjesta, a izgubimo li – strepnja će se za opstanak u najboljoj europskoj reprezentativnoj ligi nastaviti do samog kraja. Bili bismo u onoj skupini koja se bori od 13. do 16. mjesta i pošto tri najslabije reprezentacije ispadaju u B Diviziju, “preživjet” će samo jedna reprezentacija.

Rusija – Hrvatska 76:66 (23:22, 15:11, 18:16, 20:17)

  • Rusija: Badina -, Ulchenkova -, Rybina 7, Kord 11, Bobrik 17, Krymova 0, Pavliuchenko 17, Kuznetsova 17, Kozlova 0, Andreeva 6, Voronina 1, Andrushchenko -.
  • Hrvatska: Jelenković 6, Obratov 12, Bilić 5, Ćurić 4, Oštrić 0, Mühl  15, Haklička 0, Mandić 8, Zadro 8, Ostojić 8, Savić 0.

Eh, da je kadetska Hrvatska igrala ovako od početka prvenstva, sigurno danas ne bi u osmini finala igrala protiv favorizirane Rusije prema kojoj naše kadetkinje od početka nisu imale nikakva kompleksa. Naprotiv, igrale su vrlo angažirano, pružile su vrlo dobar otpor, borile se odvažno i dale puno više nego u zadnjim utakmicama. Pogotovo se to odnosi na napad u kojem je dominirala sve prepoznatljivija dirigentica igre kadetske Hrvatske Nikla Mühl. Međutim, Hrvatska je danas imala problema u obrambenom dijelu jer je Ruskinjama dopustila previše lakih koševa iz reketa, a kad bi krenuli igrati zonu i zatvoriti reket igračice bi zakasnile u postavljanju i odmah bismo primali ruske trice.

Ni danas nije bilo Mije Vukšić mada se očekuje njen nastup na nekoj od sljedećih utakmica. Najbolja je bila izvrsna Nika Mühl, motor naše kadetske reprezentacije,  koja je postigla 15 poena, 10 asistencija i 7 skokova. Tri su joj skoka nedostajala za triple-doubles. Bruna Obratov je postigla 12, dok su po 8 koševa zabile Ana Mandić, Franka Zadro i Marta Ostojić.

Četvrtfinalni parovi Europskog prvenstva A Divizije za kadetkinje (U16) su: Španjolska – Italija, Poljska – Francuska, Rusija – Mađarska i Njemačka – Latvija. Parovi za pozicije od 9. do 16. mjesta su: Nizozemska – Turska, Češka – Rumunjska, Hrvatska – Bjelorusija i Litva – Srbija.

Sutra, 9. kolovoza, u 16.15 sati je utakmica Hrvatska – Bjelorusija. Vrlo važna za Hrvatsku kako smo i rekli u uvodu ovog teksta.

Foto: Nika Mühl  opet je odigrala odličnu rolu protiv Ruskinja / fiba.com