Rusija bolja od Hrvatske

Hrvatska je u ovu utakmicu ušla s određenim hendikepom jer osim što je nekolicina naših igračica igralo s povišenom temperaturom, izbornik Braslav Turić nije mogao koristiti znanje Klaudije Periša koja je u dvoboju s Engleskom ozlijedila ruku, te joj je stavljena longeta. Isto tako, hrvatska reprezentacija nije mogla računati niti na pomoć Helene Pračuk kojoj se uklještio živac u koljenu.

Rusija – Hrvatska 62:42 (14:9, 16:10, 15:7, 17:16)

  • Rusija: Levchenko 5, Ilinova 5, Safonova 5, Kolosovskaia 3, Fedorova 6, Shomodi 8, Maiga 2, Komarova 12, Degtyarskaya 8, Sema 2, Shchukina 0, Shchetina 6. Trenerica: Olga Shuneykina.
  • Hrvatska: Pleš 9, Butina 6, Sarjanović 0, Rački 5, Matijević 2, Chiabov 14, Periša 0, Miličević 2, Jurjević 1, Pračuk 0, Mršić 0, Bura 3. Trener: Braslav Turić

Prvo i jedino vodstvo od 6:5 na utakmici Hrvatska je imala u 3. minuti, a o snazi protivnica najbolje govori činjenica kako smo kakav-takav priključak utakmici imali još 2 minute i potom je ovaj dvoboj išao u samo jednom smjeru. Možda je najveća prednost Rusije u ovom susretu bila na centarskoj poziciji. Naime, od prvih hrvatskih 8 koševa, 6 je postigla Chiabov, no agresivnijom igrom pod košem Ruskinje su preuzele dominaciju i u tom dijelu igre. U hrvatskoj vrsti najučinkovitija je bila Antonija Chiabov s 14 koševa, dok kor Rusije prvo ime susreta Komarova sa 12 koševa.

– Žao mi je što smo bili hendikepirani u ovoj utakmici iz razloga što nisam mogao računati na 2 igračice, dok su još dvije igrale pod temperaturom i jednostavno nismo mogli više. Imam dojam da je Rusija bila zrela da večeras izgubi, ali mi na žalost nismo igrali u najjačem sastavu. Sad se formira nova grupa za koju bih rekao da je puno lakša od ove iza nas, jer nema Španjolske i Rusije. Protiv Turske, Češke, ali i Nizozemske imamo svoje šanse. Međutim, raspored je takav da nas samo jedna pobjeda može uvesti u daljnju fazu natjecanja, ali i isto tako ako i dobijemo 2 od 3 utakmice ne znači da ćemo proći. Jednostavno, pred nama su novi izazovi.

 Foto: Antonija Chiabov najbolja u reprezentaciji Hrvatske protiv Rusije / Snimio: u18women.fibaeurope.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime