Rijeka: Očekuje se fenomenalna Završnica Kupa

Agilna predsjednica ŽKK Kvarner Viktorija Agejenko i njeni suradnici ne žele ništa prepustiti slučaju kad je u pitanju povjerenje koje je Kvarner dobio od Hrvatskog košarkaškog saveza da organizira Završni turnir Kupa Republike Hrvatske za ženske ekipe “Ružica Meglaj Rimac”. Ekipa u Rijeci u punom je zamahu da ovaj veliki sportski događaj prođe u što ljepšem ozračju i što kvalitetnijoj organizaciji. Treba napomenuti da je tehničku organizaciju F4 Kupa Kvarner dobio po prvi put u svojoj povijesti i stoga će ju podići na što kvalitetniju razinu da završni turnir, koji se igra u SRC Zamet, ostane upamćen i po dobroj organizaciji i po dobrom sportskom ambijentu i po dobrim utakmicama.

Čitavom tom riječkom ženskom košarkaškom zamahu i afirmaciji hrvatske ženske košarke, koja to svakako zaslužuje, pomoći će i Hrvatska radiotelevizija koja će prenositi finalnu utakmicu u subotu u 18 sati. Još jednom donosimo raspored svih utakmica Kupa u Rijeci:

Petak, 20. ožujka 2015. godine

  • Ragusa – Croatia 2006 (17.00)
  • Kvarner – Medveščak (20.00)

Subota, 21. ožujka 2015. godine

  • Finalna utakmica počinje u 18 sati uz izravan TV prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Domaćin (ŽKK Kvarner) je za 19. ožujka 2015. već osigurao termine za treninge u SRC Zamet za sve ekipe sudionice završnice Kupa, jednog od najvećih sportskih događaja na razini Republike Hrvatske kad je ženska košarka u pitanju. Najprije će dvoranu “ispitati” i prilagoditi joj se ekipa Croatije 2006 (17.00 – 18.00), potom Medveščak (18.00-19.00), Ragusa (19.00-20.00) i na koncu domaćin i organizator Kvarner (20.00-21.00). Bit će to prava košarkaška fešta na Kvarneru. To i zaslužuje hrvatska ženska košarka koja je sudjelovala na dvije zadnje europske reprezentativne smotre (EuroBasket u Poljskoj 2011. i EuroBasket u Francuskoj 2013.), zatim na Olimpijskim igrama (OI London 2012.). Hrvatska je apsolvirala dodatne kvalifikacije bez poraza, pa će tako sudjelovati i na Europskom prvenstvu (EuroBasket 2015.) i ove godine u Mađarskoj i Rumunjskoj. Malo je reprezentacija – i muških i ženskih – kojima je to uspjelo u kontinuitetu. Sve su to rezultati koje treba izgovarati sa sportskim respektom i treba ih afirmirati što je moguće više i bolje na dobrobit hrvatske ženske košarke i njezina budućeg razvoja.

Foto: Novi Zagreb, lanjske pobjednice Kupa “Ružica Meglaj Rimac” / Snimio: Stjepan Spretnjak