Rijeka i Dubrovnik kandidati za organizaciju Final Foura Kupa Hrvatske za žene “Ružica Maglaj-Rimac” 2015.

Poznate su četiri najbolje hrvatske ženske košarkaške ekipe koje su se plasirale na završni turnir Kupa Republike Hrvatske za žene “Ružica Meglaj-Rimac” ali je još uvijek nepoznato gdje će se igrati Final Four. Mjesto na tom završnom natjecanju izborile su gostujućim pobjedama Ragusa kod Rockwool Pule, Medveščak u Splitu i Kvarner u Zadru dok je Croatia 2006 na domaćem terenu na Pešćenici napravila senzaciju i iz Kupa izbacila prošlogodišnjeg finalistu Trešnjevku 2009.

Poznato je otprije da dubrovačka Ragusa ima želju i volju organizirati završni turnir u Gospinu polju, a u posljednjem broju “Hrvatske košarke” sportski direktor Kvarnera Smiljan Blažević izjavio je (prije završetka četvrtfinalnih utakmica Kupa): “Ukoliko se plasiramo među četiri najbolje ekipe, iskazat ćemo želju za organizacijom završnog turnira. To je naravno otvorena opcija dok se ne plasiramo. No, ako uđemo među četiri, definitivno ćemo istaknuti ozbiljnu kandidaturu za Final Four.” 

Sada je sve poznato. I Ragusa i Kvarner plasirali su se na završni turnir. Kandidati za njegovu organizaciju su Dubrovnik i Rijeka. Na potezu je HKS.

Foto: Prošlogodišnje pobjednice Kupa Republike Hrvatske za žene “Ružica Meglaj-Rimac” – ekipa Novog Zagreba / Snimio: Stjepan Spretnjak