Riječ-dvije s trenerom kadetkinja Hrvatske Šimom Vidakovićem nakon završenih priprema u Ivanić Gradu

U vremenu od 21. do 26. ožujka organizirane su i provedene proljetne pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske u dvorani Žeravinec u Ivanić Gradu. Upravo to je i bio povod za riječ-dvije sa trenerom Šimom Vidakovićem koji je sa svojim stručnim timom i realizirao spomenute pripreme.

– Sve je prošlo u najboljoj atmosferi i ništa nam nije nedostajalo za kvalitetne pripreme. Stoga želim ovom prilikom zahvaliti svim odgovornim ljudima u HKS-u što su omogućili ovako dobre uvjete za rad. U sklopu priprema odigrane su i tri utakmice sa reprezentacijom Turske koja također nastupa ove godine na kadetskom prvenstvu Europe U16 – Divizija A. Kako su ogledi sa protivnikom iz svoje divizije najbolja provjera, tako su i ove utakmice dosta toga pokazale, a prvenstveno pomogle u stvaranju dobrog temelja kvalitetne selekcije za nadolazeće ljetne pripreme. Djevojke koje nisu mogle doći na pripreme ili ih odraditi do kraja (zbog bolesti, ozljeda i dr.) nastavit ćemo pratiti, kako njihovo zdravstveno stanje tako i njihov košarkaški napredak – rekao nam je trener Vidaković.

– Neki poseban detalj?

– Najviše me raduje izuzetna motiviranost svih pozvanih igračica, ne samo da se pokažu u što boljoj formi već i da od početka pokažu kako je košarka timski sport, kako žele igrati jedna za drugu i boriti se za Hrvatsku reprezentaciju svim srcem. 

Upućujući košarkaške pozdrave svim čitateljima portala Ženska košarka, trener Vidaković je posebnu zahvalu uputio svim članovima stručnog stožera; Kristini Pehar – pomoćnoj trenerici, Valeriji Kršak – fizioterapeutkinji, Vici Tokiću – treneru za fizičku pripremu, Korani Longin – članici Stručnog savjeta za žensku košarku i Željku Ciglaru – direktoru reprezentativnih selekcija koji je i organizirao kompletne pripreme.

Foto: Trener kadetkinja Hrvatske Šime Vidaković