Režan i Prag bez poraza prema novom naslovu prvakinjia Češke

Nacionalna prvenstva po europskim zemljama ulaze u završnicu. Po mnogim državama, u kojima nastupaju i naše košarkašice, igraju se utakmice play-offa – neke četvrtfinalne, neke polufinalne. Sve jasnije biva tko su najbolje ekipe, a naše djevojke diljem Europe brane status hrvatske ženske košarke, za sada s popriličnim uspjehom. Kako ih pratimo i kako ćemo to raditi i ubuduće i kako jesmo i kako ćemo im i dalje biti medijska potpora da postignu što bolje rezultate, donosimo najnoviji pregled njihovih postignuća u bijelom svijetu. Nismo zaboravili njih više od tridesetak koje igraju u inozemstvu, ali donosimo samo one koje su postigle dvoznamenkaste valorizacije. Evo ih:

  • 31 indeksni poenMarija Režan (USK Praha) – klub naše najbolje reprezentativke Marije Režan je još uvijek bez poraza. Ligaški dio završile su sa 22 pobjede s kojima su nastavile i u doigravanju za prvakinje Češke. Play-offs je stigao do polufinala u kojima će Režanov češki klub igrati protiv Sokola HK u kojem igra naša Josipa Bura.
  • 29 indeksnih poenaLuca Ivanković (Orman) – u Turskoj još nije započeo play-offs. U utakmici protiv Samsun Canika Luca Ivanković je bila najbolja košarkašica Ormana koja je za 28 minuta pod koševima postigla double-double (19 koševa i 12 skokova), 2 asistencije i 3 blokade.
  • 20 indeksnih poenaIvana Tikvić (Torino) – Venezia je na svom parketu pobijedila Torino Ivane Tikvić 74:57 i povela s 1:0. Za 35 minuta igre Tikvić je postigla 16 koševa, 6 skokova i 2 asistencije. Bila je najbolja u redovima Torina i sad se očekuje druga utakmica u Torinu.
  • 20 indeksnih poenaAndrea Marić (Cinkarna Celje) – Celje je na svom parketu igralo protiv pretposljednje ekipe slovenskog prvenstva Ježica i deklasiralo ih 102:58. Marić je za 28 minuta igre postigla 21 koš, 6 skokova i 1 asistenciju.
  • 19 indeksnih poenaIvana Dojkić (SpartakMoskva) – Spartak Ivane Dojkić je na parketu Eniseya uzvratila za poraz kod kuće i sada međusobni skor poravnala na 1:1. Dojkić je bila najbolja u redovima moskovske ekipe i za 38 minuta igre postigla 20 koševa, 3 skoka i 5 asistencija. Bila je to druga četvrtfinalna utakmica ruskog prvenstva.
  • 16 indeksnih poenaCarmen Miloglav (Keltern) – Keltern je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici play-offa njemačkog prvenstva pobijedio Chemnitz, a Miloglav je izvrsno iskoristila povjerenih joj 15 minuta za koje je vrijeme postigla 11 koševa, 4 skoka i 4 asistencije.
  • 13 indeksnih poenaNina Premasunac (Broni) –  Beroni i Premasunac igraju četvrtfinalne utakmice protiv favorita, ekipe Familia Schio, koja je na domaćem parketu povela sa 1:0. Premasunac je igrala 29 minuta i za to vrijeme postigla 9 koševa i 10 skokova.

Foto: Marija Režan /fiba.com