Reprezentativka Iva Slonjšak u dubrovačkoj Ragusi

Hrvatska reoprezentativka Iva Slonjšak novo je pojačanje Ženskog košarkaškog kluba Ragusa. Dubrovčanke će s njom, bez sumnje, istaknuti još više ambicije za najviša ženska košarkaška postolja u Hrvatskoj. Slonjšak je prvih devet godina svoje karijere provela u zagrebačkoj Trešnjevci 2009 s kojom je u mlađim dobnim kategorijama osvojila sve što se moglo osvojiti. Zatim je otišla u Sloveniju igrati dvije godine za slovenskog prvaka iz Celja da bi posljednje dvije godine provela u Turskoj. Ova standardna hrvatska seniorska reprezentativka povodom ovog transfera izjavila je za Dubrovačku televiziju:

  • Zbog jedne komplicirane situacije u Turskoj, s njima sam raskinula ugovor i eto sad, pošto je korona sve dodatno zakomplicirala, sam se dogovorila s Ragusom da ovdje igram gdje su me objeručke prihvatili. Moji prvi dojmovi su super. Super se radi, kvalitetni su treninzi. Ekipa je, možda, malo drukčija nego prošle godine. Opet tu je spoj mladosti i iskustva. Naravno, ambicije su nam osvajanje prvenstva Hrvatske i Kupa Hrvatske.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Iva Slonjšak na kvalifikacijskoj utakmici reprezentacije Hrvatske protiv Njemačke u Zaboku za Europsko prvenstvo 2021./ fiba.com