Regionalna Jadranska liga: U srijedu i četvrtak uzvratne utakmice četvrtfinala seniorki

U srijedu, 25. veljače, i u četvrtak, 26. veljače, nastavlja se razigravanje za F4 međunarodne Jadranske lige. Još je neizvjesno koje četiri ekipe će izboriti mjesto na završnom turniru, odnosno Final Fouru za čiju je organizaciju Board Lige već poodavno raspisao natječaj i čiji će rezultati biti uskoro i poznati. Evo rasporeda uzvratnih utakmica:

Srijeda, 25. veljače 2015. godine

  • Zenica: Čelik – Umana Reyer Venezia (18.00)  0:1
  • Zagreb: Medveščak – Radivoj Korać (18.30)  1:0

Četvrtak, 26. veljače 2015. godine

  • Kranj: Triglav – Athlete Celje (19.00)  0:1
  • Grosuplje: Grosbasket – Budućnost Volcano (20.30)  0:1

Naša prognoza: Bez dvojbe bi opet najinteresantnija i najneizvjesnija mogla biti utakmica u Zagrebu u koju Radivoj Korać mora ući bez kalkulacija i s jednim jedinim ciljem – pobijediti Medveščak na njegovu terenu što baš i ne ide tako lako jer Medveščak već poodavno ne zna za poraz na svom parketu mada su mu u goste dolazile igrati međunarodne utakmice i tako jake ekipe kao što su Umana Reyer iz Venecije ili Budućnost Volcano iz Podgorice. Domaće prvenstvo i da ne spominjemo. Ukoliko žele sudjelovati u obrani naslova aktualnih prvakinja Jadranske lige, Radivoj Korać će morati pobjedom uzvratiti Medveščaku i vratiti prednost domaćeg terena ponovo u Beograd i onda u eventualnoj trećoj utakmici i tamo pobijediti. Međutim, Medveščak, također svjestan što mu znači pobjeda, bez kalkulacija ulazi u utakmicu  s ciljem – pobijediti ekipu Radivoja Koraća i tako se plasirati na F4. Bez dvojbe možemo reći da je ovo malo finale prije finala u kojem Medveščak ima ogromnu prednost – pobjedu u Beogradu te vlastiti teren i publiku na svojoj strani. I svoju sudbinu u svojim rukama.

Mada se igra u Zenici, prednost prolaska na Final Four MŽRKL dajemo venecijanskoj ekipi Umana Reyer. Radi se o jednoj kvalitetnoj, iskusnoj i fizički odlično pripremljenoj ekipi koja svoj prolazak može vrlo lako pobjedom potvrditi u Zenici. Ukoliko se to ne dogodi tamo sutra, u što ne vjerujemo, Umana će taj posao sigurno završiti u eventualnoj trećoj utakmici na svom parketu.

Slovenski derbi u sklopu Jadranske lige između Triglava iz Kranja i Athlete Celja pripast će Athlete Celju. Svaki drugi rezultat bio bi prava senzacija, isto kao što nema nikakve dvojbe da će podgorićka Budućnost Volcano uspješno apsolvirati gostovanje u Grosuplju u drugoj utrakmici u četvrtak. Po našem mišljenju mjesto na F4 Lige zaslužit će najlakše Budućnost Volcano, nešto malo teže Athlete Celje, potom na “vrućem” terenu u Zenici  Umana Reyer, a najteži posao imat će Medveščak. Ove četiri ekipe najbliže su F4, ali, iznenađenja su uvijek moguća. Uglavnom, najveći broj ovosezonskih utakmica u Jadranskoj ligi bile su visokokvalitetne, a završnica posebno. Jadranska liga potvrdila je ove sezone svoju punu opravdanost i u organizacijskom smislu ali isto tako i kao odličan poligon za razvoj ženske košarke u regiji i afirmiranja košarkašica u međunarodnim okvirima što je veoma važno.

Gdje će biti Final Four Jadranske lige, najčešće je pitanje koje dobivamo od naših čitatelja. Ne znamo još, ali treba imati na umu da je prošlogodišnje bilo u Podgorici, a sve ovisi i od toga koje će četiri ekipe izboriti završni turnir (Final Four). Znat će se vrlo brzo, a čim Board MŽRKL (Jadranske lige) donese odluku, rado ćemo vam je prenijeti.

Foto: ŽKK Medveščak – samo pobjeda osigurava završni turnir – F4 Jadranske lige / zenska-kosarka.com