Razija Mujanović u Ragusi

Eh, koja sreća da još aktivno igra i da je potpisala za Ragusu! Ali nije! Došla je posjetiti ljepotana našeg Jadrana, svoje sportske prijatelje u Dubrovniku, košarkašice aktualnih prvakinja Hrvatske, Ragusu, i prenijeti svoja velika međunarodna, bolje reći svjetska, iskustva i vještine u čarobnoj igri  između dva koša. Legendarna košarkašica je opet stigla u Dubrovnik, u Gospino polje. Došla je na trening Raguse. U dvoranu je ušla sa Cvetanom Matić, a za njima dvjema i televizijska ekipa… Snima se film o toj svjetski poznatoj i priznatoj košarkašici.

– Film nosi naslov ‘Velika Raza’, i kroz njega se provlači najviše ta riječ ‘velika’. Razija Mujanović je kao dijete, u svojoj generaciji bila baš velika, a to je u to vrijeme bilo nešto problematično. Međutim, Raza je taj svoj, nazovimo ga ‘hendikep’, pretvorila u prednost, te je to ‘velika’ postalo poslije nešto veliko, veličanstveno što potvrđuje sve što je napravila kao košarkašica. Prebogata je njezina karijera. Raza  je ostvarila toliko puno uspjeha s reprezentacijom bivše države, poslije s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a gdje su svi klupski trofeji. Ima četiri naslova klupske prvakinje Europe. Igrala je u WNBA ligi. Tri puta je bila izabrana za najbolja košarkašica Europe. Ona je ikona ženske košarke, a film osim o Razi, govori i o zlatnim godinama ženske košarke na ovim prostorima – rekla je Medina Šehić, urednica sportskog programa Televizije BH, autorica filma ‘Velika Raza’.

Oduševljena ponovnim dolaskom u Dubrovnik i Ragusu Razija Raza Mujanović napisala je na svom facebook profilu sljedeće: “8. mart sam provela na posebnom mjestu za mene, u predivnom Dubrovniku. Tamo gdje sam stavila tačku na moju košarkašku karijeru, u krugu dragih ljudi iz mog bivšeg kluba Raguse. Hvala mnogo Lukša Matušić i Srđan Benić, koji su me dočekali u ime dubrovačkog kluba, aktualnog prvaka Hrvatske. Posebno mi je drago što sam nakon dugo vremena vidjela Cvetanu Matić i Carmen Miloglav, sa kojima sam nekada dijelila svlačionicu. Djevojkama želim mnogo uspjeha u budućnosti, a mi se vidimo ponovo u Dubrovniku, dragi prijatelji.”

O boravku Razije Mujanović do u detalje slikom i riječju kolege Tončija Vlašića možete pročitati i pogledati ovdje.

Ženska košarka/tb

Foto: Autorica filma “Velika Raza” Medina Šehić, trenerica Raguse Cvetana Matić, Razija Mujanović i kapetanica Raguse Carmen Miloglav /Snimio: Tonči Vlašić