Razigravanja za naslov prvakinja po europskim zemljama

Osim što pratimo naše košarkašice s dvoznamenkastim valorizacijama u inozemstvu i njihove igre u raznim europskim klubovima, pratit ćemo i njihove klubove od trenutka kada krenu play-offs utakmice, odnosno ako budu sudionici razigravanja za prvakinje. U ovom trenutku igraju se play-offs utakmice u nacionalnim prvenstvima Češke, Njemačke, Rumunjske, Slovačke i Švedske. Evo pregleda:

ČEŠKA
Marija Režan – njezin klub USK Praha iz Praga plasirao se u polufinale prvenstva Češke. U dvije četvrtfinalne utakmice pobijedio je ekipu Karlovy Vary i sada očekuje protivnika iz susreta Sokol HK – BLK Praha. Režan je Top 3 češkog prvenstva po blokadama (1.2 po nastupu).
Josipa Bura – igra četvrtfinalnu utakmicu u dresu Sokol Hradec Kralove protiv BLK Prahe. Obje ekipe imaju po jednu pobjedu, a odlučujuću Sokol igra na svom parketu. Josipa Bura je Top 9 češkog prvenstva po skokovima (8.1).
Tea Buzov nije u sastavu Zabiny Brna koji protiv KP Brna igra četvrtfinalne utakmice play offa. Trenutni rezultat je 1:1. Odlučujuća se utakmica igra na parketu KP Brna.
NJEMAČKA
Carmen Miloglav – tamo počinju utakmice doigravanja 1. travnja. Keltern Carmen Miloglav igra protiv Chemnitza.
RUMUNJSKA
Ružica Džankić – njezin klub Sepsi SIC pobijedio je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za prvakinje rumunjske ekipu Alba Iulie i poveo 1:0.
SLOVAČKA
Emilija Podrug – njezin klub Pieštanske Cajky najprije je u četvrtfinalu doigravanja  pobijedio u dvije utakmice ekipu Banska Bystrica, a potom u polufinalu izgubio obje od Ružomberoka. Podrug je Top 3 slovačkog prvenstva po asistencijama (3.3)
ŠVEDSKA
Ana-Marija Begić – njezin klub Udominate Basket plasirao se u polufinale švedskog prvenstva. U četvrtfinalu su u dvije utakmice pobijedili Norrkoping i čekaju u polufinalu bolju ekipu iz susreta Visby – Alvik. Begić je Top 6 švedskog prvenstva po skokovima (9.2)

Foto: Ružica Džankić s aktualnim prvakinjama Rumunjske kreće u obranu naslova / fiba.com