Rang lista FIBA-e: Hrvatska pala za dva mjesta

Početkom listopada ove godine Fiba je obznanila najnovije rang liste ženskih reprezentacija u svijetu. Nas naravno interesira Europa i plasman svih uzrasnih reprezentacija Hrvatske. U odnosu na prošlu godinu ženska seniorska reprezentacija Hrvatske pala je za dva mjesta – sada je na razini Europe deveta, a u svijetu je 21.

Redoslijed u Europi je: 1. Španjolska, 2. Francuska, 3. Turska, 4. Srbija, 5. Rusija, 6. Češka, 7. Bjelorusija, 8. Belgija. Ovih osam europskih reprezentacija bolje su prema toj listi od Hrvatske. Najveći pad bilježe reprezentacije Češke za 6 mjesta i Velike Britanije za 4 mjesta dok su najveći skok ostvarile Belgija za 12 mjesta i Latvija za dva.

Mlađe reprezentacije su 12. u Europi i tu je Hrvatska također lošija za dva mjesta u odnosu na prošlu godinu. U Europi su od Hrvatske bolji: 1. Španjolska, 2. Francuska, 3. Rusija, 4. Češka, 5. Italija, 6. Mađarska, 7. Belgija, 8. Srbija, 9. Portugal, 10. Nizozemska i 11. Turska. Najveći skok imaju Njemačka za čak 23 mjesta i Bjelorusija za 17, dok su najveći pad zabilježile Grčka za 13 mjesta i Švedska za 9.

Foto: Hrvatska – deveta u Europi i 21. u svijetu prema najnovijoj rang listi svjetske košarkaške federacije /fiba.com