Ragusa u sred Požege “ugasila” Plamen i postala prvak Hrvatske

Potpuno zasluženo dubrovačka Ragusa je pred punim tribinama požeške sportske dvorane Grabrik pobijedila Plamen 62:54 i obranila naslov prvakinja Hrvatske. Nove prvakinje su stare prvakinje. Pobjednički pehar ostaje u gradu podno Srđa. Bio je to peti finalni susret, majstorica između Plamena i Raguse, u koji su košarkašice Raguse ušle izrazito motivirane, agresivne i odvažne, spremne da pobjede u Požegi i potvrde košarkaški primat u Hrvatskoj. S druge strane Plamen je u utakmicu ušao sporo i zbunjeno, kao da se prepao velikog uloga što ga je nosila ova utakmica. Požeški triling Ivezić – La Mama – Podrug nije bio u stanju parirati onom Ragusinom Miloglav – Todorić – Stojanović. Carmen Miloglav odlično je predvodila svoju ekipu do pobjede i svojom igrom “ugasila” Plamen na njegovu ognjištu, a sa dvije trice u najvažnijem trenutku bez daha ostavljala požešku publiku. Odmah do nje Iva Todorić koja je odigrala svih 40 minuta i Romana Stojanović koja je vodila žestoku borbu protiv La Mame pod koševima. Plamen i La Mama tek su se probudili u četvrtoj četvrtini, ali za sve je bilo kasno. Ragusa je odnijela pehar put Dubrovnika, a Plamenu ostavila žal za povijesno propuštenom prilikom.

Plamen Požega – Ragusa 54:62 (15:18, 10:19, 8:12, 21:13) (2:3)

POŽEGA Dvorana “Tomislav Pirc” Grabrik. Gledatelja 1000. Suci: Franko Gracin, Jelena Tomić, Darko Juraga, opunomoćenik: Zoran Lojdl.

  • PLAMEN POŽEGA: Ivezić 12, Benić -, Berger -, Bašić 0, Maričević 0, Bošković -, Kešeljević 0, Lea Hrnić 5, Lana Hrnić 3, Berger -, La Mama 18, Podrug 16. Trener: Vladimir Englman.
  • RAGUSA: Stojanović 13, Čagalj -, Miloglav 22, Putica 4, Kujundžić 0, Todorić 12, Vrsaljko 4, E. Majstorović 7, Pavić 0, Ivanišević 0. Trenerica: Cvetana Matić.

Evo kako je o ovij utakmici izvijestio požeški sportalo.hr – Čitajte ovdje.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto:sportalo.hr