Ragusa se plasirala na Turnir četvorice Kupa Hrvatske

I u drugoj utakmici u Puli, ovog puta onoj četvrtfinalnoj Kupa Republike Hrvatske za žene “Ružica Meglaj-Rimac”, bolje od domaćih košarkašica Rockwool Pule bile su Dubrovčanke. Tako je ekipa Raguse prva ekipa koja je izborila Final Four Kupa Hrvatske. Ovom pobjedom Ragusa je ostvarila najveći uspjeh u povijesti dubrovačkog ženskog košarkaškog kluba u Kupu Hrvatske  –  plasman za završni turnir četiri najuspješnije hrvatske ženske košarkaške ekipe u Kupu.

Rockwool Pula – Ragusa 69:82 (15:19, 28:29, 12:20, 14:14)

  • Rockwool Pula: Đukić 7, Pačkovski 4, Jurić 8, Čičić 5, Mišić 2, Zubak 11,  Blažević 14, B.Trehub 2, K. Trehub 3, Ramljak 13. Trener: Ivan Đukić
  • Ragusa: Vukoje 27, K.Zarač 0, Benić 22, Petrović 10, Nenada 0, Kalauz -, Popović 2, Haklička 0, Miloglav 15, Matić 6. Trener: Zdravko Kitin

Ivan Đukić, trener Rockwool Pule ovako je prokomentirao dvije utakmice protiv Dubrovčanki: “Odigrali smo dvije loše utakmice u dva dana i pokazali dosta manjkavosti u oba smjera. Izgubili smo od ekipe koja je u ovom trenutku bolja od nas. U prvoj utakmici nismo mogli odgovoriti na efikasnu igru Jovane Vukoje, a u drugoj opet nje i Kristine Benić.”

Još detaljnije možete pročitati ovdje.

Ragusa je izborila završni turnir, a kako je izjavio njihov trener Zdravko Kitin, ukoliko uspiju u tome, a jesu, Ragusa će se kandidirati za organizaciju i domaćinstvo Final Foura. Ostale tri utakmice četvrtfinala Kupa igraju se slijedećeg vikenda, a sastaju se Zadar – Kvarner, Split – Medveščak i Croatia 2006 – Trešnjevka 2009.

Foto: Dvije povjede u dva dana – Ragusa je bila bolja od Rockwool Pule / regionalexpress