Ragusa prvi finalist Prvenstva Hrvatske

Dubrovačka Ragusa je drugi put u finalu Prvenstva Hrvatske za košarkašice! Stigla je na korak do obrane naslova prvaka, a tko će joj biti suparnik u finalu znat ćemo nakon okršaja Plamena Požege i zagrebačke Trešnjevke.

Ragusa je inače puno lakše dobila Medveščaka u Zagrebu nego li je danas u Dubrovniku. Pobjednika je odlučila posljednja lopta – šut za tricu Ele Majstorović, koji je kod rezultata 52:52 i skakutanja po obruču ipak prošao kroz mrežicu za konačan rezultat 55:52.

Ragusa – Medveščak 55:52 (7:20, 14:11, 17:14, 17:7) (2:0)

  • Ragusa: Mojaš -, Stojanović 9, Čagalj 0, Miloglav 11, Putica 4, Kujundžić -, Todorić 14, Vrsaljko 6, Majstorović 6, Pavić 5, Papić -, Ivanišević -. Trenerica: Cvetana Matić.
  • Medveščak: Petrak 9, Perić -, Skorić 7, Hajdin 10, Jakelić -, Strize 3, Mandić 16, Mrdalj 3, Vunić 3, Uzelac 1. Trenerica: Iva Borović Gregov.

Ragusa je “dvokorakom” izbacila Medveščaka, koji je odlično otvorio utakmicu u Gospinu polju. Furiozno je dobio prvu četvrtinu 20:7, a potom stao. Ragusa je u ovom susretu samo dva puta bila u rezultatskoj prednosti, a upravo to drugo vodstvo je bilo i odlučujuće – spomenuta trica šesnaestogodišnje Elle Majstorović pet sekundi prije kraja, za konačan rezultat – 55:52. Romana Stojanović je dodala loptu Majstorović, koja je iz kuta šutirala za tricu. Dva puta je lopta skakutala po obruču prije nego je prošla kroz njega. Petrak je u zadnjem napadu pokušala pogoditi sa sredine igrališta, ali nije uspjela. Najbolje na utakmici – Iva Todorić kod Raguse i Ana Mandić kod Medveščaka. Obje sa double-double učincima. Todorić 14 poena i 11 skokova, Mandić 16 poena i 14 skokova.

Sada Ragusa čeka pobjednika drugog polufinalnog susreta. Ako to bude Plamen Požega, finalna serija na tri pobjede kreće u nedjelju, 1. svibnja, iz Požege, a ako bude Trešnjevka 2009, finale će krenuti iz Dubrovnika.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Ragusa brani naslov prvakinja Hrvatske