Ragusa pobijedila i u Zagrebu i korak je do naslova prvakinja Hrvatske

Dubrovačka Ragusa večeras (6. svibnja) je u Zagrebu u drugoj utakmici finalne serije pobijedila Trešnjevku 2009 i sad joj ostaje samo još jedan korak do osvajanja/obrane naslova košarkaških prvakinja Hrvatske. Košarkašice Cvetane Matić tako su stvorili sve preduvjete da u trećoj utakmici na svom parketu u Gospinu polju i pred svojom publikom proslave novi naslov. Naravno za to treba još jedna pobjeda. Treća utakmice finalne serije igra se u utorak, 9. svibnja, s početkom u 18 sati u Gospinom polju.

Zagrebačka utakmica bila je tvrda, borbena i dinamična. Ragusa predvođena opet izvrsnom Ivom Todorić i isto takvom kapetanicom Carmen Miloglav, koje su, osim što su svojom igrom davale ton cijeloj utakmici, postigle i po 22 poena. Todorić je još jednom novim double-doubleom potvrdila da joj nema premca u Premijer ženskoj ligi Hrvatske. Žustra, borbena, uporna i k tome precizna. Zato i jeste po izboru trenera izabrana za najbolju košarkašicu cijelog prvenstva. Još je u redovima Raguse dvoznamenkastu realizaciju imala Lea Hajdin i uz Romanu Stojanović i Linu Strilić Ragusa je neprikosnoveni vladar hrvatske ženske košarke. Nemecove košarkašice igrale su presing na igrača, ali su to košarkašice Raguse uspješno rješavale i u jednom su trenutku krajem treće četvrtine imale 20 poena prednosti  (62:42). Sve u svemu zanimljiva i gledljiva utakmica koja je privukla dvjestotinjak gledatelja u zagrebački Dom sportova. Točku na i stavila je Iva Todorić dalekometnom tricom u posljednjim sekundama utakmice, a na asistenciju Carmen Miloglav koje su i bile dvije perjanice Ragusine pobjede u Zagrebu.

Trešnjevka 2009 – Ragusa 60:74 (15:19, 15:23, 12:20, 18:12)

  • Trešnjevka 2009: Brtan 0, Nejašmić 15, Rodek 4, Ćuklin 3, Bilić 4, Deidda -, Maričević -, Kokolić 5, Valčić 7, Banović 10, Novak 4, Pačkovski 8. Trener: Dean Nemec.
  • Ragusa: Strilić 1, Stojanović 8, Miloglav 22, Ivanišević 0, Hajdin 13, Todorić 22, Vrsaljko 6, Majstorović 2, Pavić -, Čustović -. Trenerica: Cvetana Matić.

Na poluvremenu ove utakmice dodijeljene su plakete najboljim igračicama Premijer lige i najboljoj trenerici u sezoni 2022/2023 i to:

  • Shanice Lauren Johnson Atkins (KAŽL) – MVP sezone
  • Emilija Podrug (Plamen Požega) – najbolja skakačica
  • Khiana Nickita Johnson (Šibenik) – najbolji strijelac
  • Iva Todorić (Ragusa) – najbolja asistentica
  • Iva Todorić (Ragusa) – najbolja igračica po izboru trenera
  • Cvetana Matić (Ragusa) – najbolja trenerica po izboru trenera

Čestitamo svima! U iščekivanju smo treće utakmice i prve meč lopte za dubrovačku ekipu.

Iva Todorić, najbolja asistentica Premijer ženske lige Hrvatske u sezoni 2022/2023. Plaketu joj je uručio Darko Kotaranin, povjerenik HKS-a za natjecanje. Na slici ispod Iva Todorić – najbolja košarkašica Premijer ženske lige Hrvatske po izboru trenera. Priznanje joj je uručila Tatjana Jacović

Ženska košarka/Tihomir Begić

Foto: Cvetana Matić najbolja je trenerica Hrvatske u ženskoj košarci a po izboru struke. Plaketu joj je uručila Danira Bilić, predsjednica Stručnog savjeta HKS-a za žensku košarku