Ragusa – Medveščak i Trešnjevka – Šibenik u polufinalu Kupa RMR u Dubrovniku

Parovi polufinala završnog turnira Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj Rimac” su Ragusa – Medveščak i Trešnjevka 2009 – Šibenik. Tako je odlučio ždrijeb koji je u petak održan u Košarkaškom savezu Hrvatske u Zagrebu. Domaćinstvo je povjereno Dubrovniku, a igrat će se 10. i 11. travnja u Sportskoj dvorani “Gospino polje”. Naravno pod uvjetom da do tada pošasti koronavirusa prestanu. U slučaju da preporuke Središnjeg državnog ureda za šport te Stožera za civilnu zaštitu i dalje budu na snazi u vrijeme predviđenog termina za odigravanje završnice Kupa, završnica će se odgoditi.

Inače, Dubrovnik će četvrti put bit domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske za košarkašice. U Gospinom polju se trofej dijelio 1995., 2007. i 2018. godine. Centar banka Zagreb je bila najbolja prije 25 godina, Gospić Croatia osiguranje 2007. godine, a Medveščak 2018. godine. Je li red došao na Ragusu? Hoće li trener Braslav Turić i s Ragusom osvojiti Kup nakon što je to pet puta zaredom uspio s Medveščakom? Dubrovčani se nadaju prvom naslovu, a vrijeme kao najbolji pokazatelj svega reći će svoje.

Aktualne pobjednice Kupa su košarkašice zagrebačkog Medveščaka koje su prošle godine u finalu u Puli bile bolje od Šibenika 60:57. Evo statističkih podsjećanja na tu utakmicu:

Medveščak – Šibenik 60:57 (17:13, 18:21, 14:3, 11:20)

  • Medveščak: Petrak 3, Tepeš -, Nimac 0, Tadić 8, Skorić 7, Vojtulek 28, Todorić 10, Strize 2, Leovac -, Kolovrat -, Livajušić – Uzelac 2. Trener: Braslav Turić
  • Šibenik: Marin 8, Vukšić 3, Mihić 6, Chiabov 6, Pavičić 0, Melendez 29, Borič 5, Ćaleta -, Dujić -, Skrozić -, Barišić -. Trener: Stipe Bralić

Tihomir Begić

Foto: Medveščak, aktualne pobjednice Kupa Hrvatske