Ragusa bolja u derbiju protiv Medveščaka – 30. pobjeda u nizu

Mihaela Lazić

Ragusa je pobjedom nad Medveščakom, još uvijek aktualnim prvakinjama Hrvatske, ostvarila novu pobjedu i započela proces detronizacije ovog kluba s najviših postolja u hrvatskoj ženskoj košarci koja su držali punih šest-sedam godina. Ragusa je opet na krilima nekadašnje “Medekice” Ive Todorić, koja je opet postigla double-double učinak (22 poena i 16 skokova), pobijedila Medveščak u ne baš uvjerljivoj igri, ali najvažnija su dva uknjižena boda koja ih učvršćuju na čelu ljestvice Lige za prvaka. Romana Stojanović je također odigrala za double-double (17 poena i 10 skokova). Bila je to Ragusina 30. prvenstvena pobjeda zaredom. Kod Medveščaka najbolja i najefikasnija je bila Lea Hajdin sa 19 poena te reprezentativka Ana Petrak sa 17 poena.

Ragusa – Medveščak 64:54 (21:18, 21:10, 11:9, 11:17)

  • Ragusa: Pocrnjić 0, Stojanović 17, Čagalj, Miloglav 5, Matić 6, Beletić -, Todorić 22, Vrsaljko 7, Majstorović -, Putica -, Ivanišević -, Silov 7.  Trenerica: Cvetana Matić, pomoćna trenerica: Alma Majstorović.
  • Medveščak: Petrak 17, Tepeš 2, Skorić 0, Hajdin 19, Jakovljević, Strize 9, Mandić 2, Mrdalj 3, Nimac 2, Uzelac 0. Trener: Viktor Kovač, pomoćni trener: Neven Mada
BRAVO ZA PREDSJEDSNIKA – Iznenadio je Tomislav Tabak, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, svoje košarkašice, ali i zagrebačkog Medveščaka, te sve druge pripadnice ljepšeg spola koje su bile u dvorani u Gospinom polju na derbiju 2. kola Lige za prvaka Hrvatske. Stigao je u dubrovačku sportsku dvoranu s košarom punom crvenih ruža. Valentinovo je danas, dan zaljubljenih, a crvene ruže su znak pažnje, jedan od simbola ljubavi.(T.Vlašić)

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: ŽKK Ragusa prije utakmice sa Medveščakom / Snimio: T.Vlašić