Pula Moviter pobijedila Split na Gripama

Pula Moviter je na splitskim Gripama došla do dva važna boda koji joj daju za pravo nadati se drugom mjestu u Skupini JUG. Presudna je bila druga četvrtina u kojoj se ekipa iz Pule uspjela odlijepiti na osam koševa razlike. Vrijedi istaknuti double-double kapetanice Pule Moviter Maje Ramljak (14 poena i 11 skokova), a odličnu partiju odigrala je Sara Plavljanin koja je ostvarila i najvišu valorizaciju na utakmici (28). Ovom pobjedom Pula Moviter sigurno je potvrdila sudjelovanje u Ligi za prvaka dok će Split igrati u Ligi za ostanak. Pula Moviter ima odigrati još jednu utakmicu i to protiv Šibenika na svom parketu.

Split – Pula Moviter 78:80 (20:18, 13:23, 23:21, 22:18)

  • Split: Baban -, Miše 19, Turić 9, Visković 9, Prnjak 0, Barać 0, Brnas 6, Bodrožić -, Maršić 16, Čipčić 17, B.Perić 2, Škec -. Trener: Boran Grgin, pomoćni trener: Šime Vidaković
  • Pula Moviter: Krstić 17, Đukić 9, Bekvalac -, N.Perić 8, Borić 11, B.Trehub 5, Ramljak 14, Plavljanin 16. Trener: Ivan Đukić

Božena Perić, košarkašica Splita: ” Znali smo da je Pula iznimno neugodna ekipa koja je jaka i prijeti s vanjskih i unutarnjih pozicija. Previše izgubljenih lopti s naše strane u rekla bih nekim ključnim situacijama protivnička ekipa uzela je u svoju korist, što si ubuduće ne smijemo dopuštati. S druge strane dobar segment naše igre bile su asistencije cijele ekipe. Čestitke protivničkoj ekipi na pobjedi, a nama preostaje pripremit se za sljedeću utakmicu radom i treninzima.”

Boran Grgin, trener Splita: “Iako mi praktički ovu utakmicu nismo igrali za bodove, željeli smo je maksimalno iskoristiti kao pripremu za ono što nas čeka. Vidljivo je da su obje ekipe odradile tek nekoliko treninga u novoj godini, a nas su pobjede definitivno koštale izgubljene lopte u prijelomnim trenucima utakmice. Čestitke Puli, puno su iskusnija ekipa od nas, pogotovo na ključnim pozicijama u ekipi. Četverokut Plavljanin-Borić-Krstić-Ramljak je jako teško braniti i bez da spominjemo Amerikanku Kelly koja im danas nije nastupila.”

Ivan Đukić, trener Pule Moviter. “Ukratko došli smo po ta dva boda u Split koja su nam bila interesantna i da probamo osvojiti drugo mjesto u skupini. To smo uspjeli ispuniti i s tim dijelom sam zadovoljan. S igrom baš i nisam. Nismo bili ni kompletni, nedostaju nam dvije veoma bitne igračice, ali to sad nije ni bitno. Ne mogu biti zadovoljan koncentracijom pogotovo u završetku utakmice kada smo dopustili da nam deset poena razlike spuste na dva bez potrebe u zadnjih petnaestak sekundi. To ekipa našeg iskustva ne smije dopustiti. Ali, idemo sretni kući za Pulu sa dva nova boda i to je to.”

Tihomir Begić

Foto: Maja Ramljak (14) na Gripama je postigla double-double / žkkpulamoviter