Pula jača za Kelli Schrauth

Kelli Schrauth nova je košarkašica Pule. Visoka je 180 centimetara. Većinu karijere provela je na pozicijama 4 i 5. Igrala je na fakultetu Cardinal Stritch University, u Milwaukee, Wisconsin. Tamo je imala veoma uspješnu karijeru četiri godine te je svake godine odlazila na završni nacionalni turnir Amerike za NAIA diviziju. Dva puta je bila All-American, dva puta je bila najbolja igračica konferencije. Završila je studij kao najbolja košarkašica u povijesti Cardinal Stritcha te je prva na ljestvici poena i skokova. Dres joj je dvije godine visio u Knoxville, Tennessee, gdje se nalazi Women’s Basketball Hall of Fame.

Ivan Đukić, trener Pule o ovom angažmanu je rekao: “Nastavljamo sa jačanjem našeg tima i Kelli je značajno pojačanje pošto se radi o curi koja osim sportskih kvaliteta ima i one ostale koje je krase što će joj omogućiti da se lako adaptira na novu sredinu. Pošto je već došla u Pulu, pokazuje njenu veliku želju i volju da u ovoj sezoni napravimo solidan rezultat. Što se tiče daljnjih aktivnosti mogu reći da pratimo situaciju i da ćemo reagirati u pravom trenutku da dovedemo neku od naših cura koje ne budu našle inozemni angažman, a nadam se  da će i neko od cura upisati fakultet u Puli i ovim putem im poručujem da me slobodno kontaktiraju.”

“Veoma sam sretna i uzbuđena što sam napokon ovdje. Coronavirus je držala stvari dosta nesigurnima do samog kraja, ali sve se dobro završilo (zasada). Jedva čekam početi trenirati s ekipom kada pripreme krenu i upoznati nove suigračice. Nadam se uspješnoj sezoni i mrzim gubiti” – rekla je Kelli Schrauth.

Tihomir Begić

Foto: Trener Pule Ivan Đikić i pulska prinova iz Amerike Kelli Schrauth