Pula izgubila od Splita i završila polusezonu bez pobjede

Utakmicom u Puli gdje su Splićanke nanijele i deveti poraz domaćoj ekipi Brionka Pula završio je prvi dio prvenstva Hrvatske za košarkašice. Na krilima Gabrijele Visković, koja je postigla 31 poen, Splićanke su zasluženo pobijedile i uknjižile na svoj konto nove bodove.

Brionka Pula – Split 72:86 (17:20, 11:28, 26:16, 18:22)

  • Brionka Pula: Đukić 11, Begonja 6, Perić 7, Bekvalac -, Borić 18, Barukčić 0, Ramljak 20, Delić -, Simović 10, Vukosavljević 0. Trener: Ivan Đukić
  • Split: Miše 6, Turić 7, Visković 31, Barać 11, Brnas 16, Balić 2, Dujić 0, Leskur 0, Maršić 13,Prnjak 0. Trener: Boran Grgin

Tea Turić (Split): “Nakon iscrpljujuće pobjede protiv ekipe Zagreba željeli smo zaključiti polusezonu pobjedom, koja bi nam donijela sigurnije stanje prije početka drugog dijela prvenstva. Zato ova pobjeda protiv Pule za nas ima još slađi okus.Cijelu utakmicu imali smo solidnu prednost i iako se u jednom trenutku Pula približila,  zasluženo odnosimo pobjedu u Split. Čestitke protivniku, ali prvenstveno mojoj ekipi na pruženoj partiji i borbi do kraja. Također, svima želim sretan Božić i uspješnu 2020. godinu!”

Boran Grgin, trener Splita:“Važna pobjeda za nas. Vidljiv je veliki pomak u našoj igri u odnosu na početak sezone i ponosan sam na svaku moju  igračicu. Visković je i ovoga puta odigrala odličnu utakmicu, ali i ona kao i cijela ekipa mogu sigurno još bolje što ćemo, nadam se, pokazati u nastavku prvenstva. I za kraj sve čestitke mojim curama na obaranju rekorda. Naime poslale su ekipu Pule 43 !!! puta na liniju slobodnih bacanja. Mislim da to nije lako ostvariti čak ni da ti je to jedini cilj na utakmici, tako da zaslužuju sve pohvale.”

(žk)

Foto: Boran Grgin time-out /arhivaŽK