Pula Črnja Tours plasirala se na Final Four Kupa RMR

Pula Črnja Tours prvi je sudionik Final Four Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj-Rimac”. Danas su košarkašice trenera Ivana Đukića pobijedile prvoplasiranu ekipu prvenstva Hrvatske – ekipu Splita – i čekaju pobjednike tri preostala susreta četvrtfinala Kupa: Trešnjevka 2009 – Medveščak (27. veljače), Šibenik – Zadar (17. veljače, Baldekin, početak u 19 sati) i Dubrovnik: Ragusa – Plamen Požega (23. veljače).

Pula Črnja Tours – Split 92:87 (16:22, 28:19, 19:13, 29:33)

  • Pula Črnja Tours: Đukić 12, Barukčić -, Perić -, Perko 9, Bećirović -, Čop 0, Ramljak 23, Trehub 19, Đikić 13, Simović 16.
  • Split: Ivančević 3, Miše 2, Buzov 28, Silov 10, Puljić 19, Brnas 11, Tomičić 14, Bodrožić -, Perić -, Visković 0.

Pula Črnja Tours po četvrti put izborila je plasman na Final Four. Bila je to neizvjesna utakmica u kojem je bilo i uzbuđenja i koševa. Prvo ime susreta opet je bila Katarina Trehub i opet je ostvarila “debeli” double-double – 19 koševa i čak 22 skoka. Sara Simović je dala 16 poena i 12 skokova, dok je najefikasnija bila Maja Ramljak sa 23 postignuta koša.

Ivan Đukić, trener Pule Črnja Tours: “Još jedna revolveraška utakmica u izvedbi mojih cura, jer kad zabijemo više od 90 koševa teško da možemo izgubiti. 92:87 je rezultat koji sigurno zadovoljava naše navijače, a dogovorili smo se da ne bi baš bilo uredu da i treći put izgubimo od Splićanki. Utakmica je bila visokog tempa i moje cure su ovaj put izdržale agresivnu i brzu igru na čemu im čestitam. Prvi Final Four smo izborili i sad se okrećemo ligi i pokušati ćemo i tu ući među 4 ekipe što može donijeti još koju utakmicu sa Splitom.”

ŽKK Split: “Utakmica Kupa Ružice Meglaj Rimac nam je donijela i prvi poraz u gostima u dosadašnjom sezoni. Naravno da se kad-tad morao dogoditi. Šteta je samo što zbog brojnih problema (ozljede, bolesti) tokom cijelog tjedna nismo bili na našem maksimumu i u punom sastavu. Bar su djelitelji pravde, kao i uvijek u Puli, bili na vrhunskoj razini čime su upotpunili ovaj praznik košarke. Lijepo je znati da ćeš se nakon ovoliko prevaljenih kilometara moći posvetiti isključivo svojoj igri, pa makar protivnik izveo 26 slobodnih bacanja, a ti 6.”

Final Four Kupa će se održati 6. i 7. travnja, a Pula je već istaknula kandidaturu za tehničku organizaciju završnice i domaćinstvo.

Foto: Trener Ivan Đukić “probio” se prvi sa svojom Pulom na Final Four Kupa “Ružica Meglaj-Rimac” / Snimio: Alen Vojvodić