Prvenstvo Hrvatske za juniorke: Trešnjevka 2009, FSV i Orka osigurale završnicu

Tri utakmice poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za juniorke su odigrane danas. Još je ostala sutrašnja utakmica Zagreb – KAŽL i bit će poznati svi sudionici juniorske završnice Prvenstva Hrvatske.

Trešnjevka 2009 – Brod na Savi 81:45 (20:11, 14:18, 24:7, 23:9)

  • Trešnjevka 2009: Rodek 9, Banović 7, Žaja 8, Mühl 8, Galunić 22, Brtan 2, Laljek, Pavičić 12, Bačevina 2, Budimir 1, Josipović 8, Stabile 2.
  • Brod na Savi: Rimarčuk 16, Poljac 16, Kavka 2, Fastić-Pajk 2, Matanović 7, Fonović Lo. 2, Fonović La., Princip, Ilakovac – , Kurdija -.

Helena Galunić sa double-double učinkom (22 poena i 11 skokova) bila je prvo ime Trešnjevke 2009 u današnjoj pobjedi nad juniorkama Broda na Savi. Tihana Pavičić je još jedina imala dvoznamenkastu realizaciju u redovima Trešnjevke, a kod Broda na Savi igrom su od ostalih odskakale Nina Matanović, Klara Rimarčuk i Edita Poljac.

Brod – FSV – 58:82 (12:23, 23:23, 11:24, 12:12)

  • Brod: Sokolvić 4, Novak 18, Stanković 10, Sudar 17, Vik 4, Babić 3, Nikolić -, Aračić -, Grlić -, Karlović E. -, Karlović S. -, Bekić 2. Trener: Krunoslav Rimac
  • FSV: Bošnjak 12, Škare 6, Brandić 18, Krajina 32, Bašić 1, Perković, Šporčić, Vidović, Jurčić 4, Soldo 9, Ratković, Prso. Trener: Marin Mijaljević

Krunoslav Rimac, trener Broda: “Pratili smo ekipu FSV-a i njihove košarkašice koje su kao juniorke igrale u Premijer ligi i znali smo da igramo sa odličnom ekipom koja je imala ulogu favorita u našem susretu u poluzavršnici Prvenstva Hrvatske za juniorke. Za nas je veliki uspjeh što smo se iz ove regije plasirali među osam najboljih juniorskih ekipa u Hrvatskoj. Najveći broj naših igračica su kadetkinje, ali i danas smo igrali čvrsto, no u trećoj četvrtini smo izgubili snagu i koncentraciju, pali i tu je napravljena znatnija razlika. Čestitam svojim igračicama na današnjoj hrabroj igri protiv FSV-a kojemu želimo uspjeh u završnici.”

  • Jučerašnjom pobjedom protiv ekipe Broda na njihovom terenu, ostvarili smo veliki uspjeh, osigurali smo nastup na nadolazećem F4, prvi u povijesti kluba u bilo kojoj mlađeuzrasnoj kategoriji. Od samih početaka Viškova, kasnije FSV-a, bilo je puno nastupa na državnim poluzavršnicama, utakmica odluke zadnji dan turnira, no do jučer nikako nismo uspjeli napraviti taj korak dalje. Zato su jučerašnji dan i pobjeda posebni, za pamćenje, i nadamo se samo prva crtica u nizu nastupa u sljedećim godinama. Bravo za sve cure, a zahvale i ljudima u Klubu koji su ogroman teret podnijeli da bi kroz ovo korona vrijeme (financije, problemi izolacija, zatvorenih domova ) sve ovo opstalo, funkcioniralo, i da bi uopće došli u priliku za ovakve uspjehe – kažu u riječkoj ekipi.
FSV Rijeka – povijesni iskorak na završnicu Prvenstva Hrvatske / fsvfb

Kod Broda su igrom prednjačile Nina Novak sa 18 poena, Rea Sudar sa double-double učinkom (17 poena i 11 skokova) i Andrea Stanković (10 poena). Kod gošći izvrsnu je partiju odigrala Ivana Krajina sa dvostrukim duplim učinkom (32 poena i 13 skokova). Dorotea Brandić postigla je 18 poena, a Petra Bošnjak 12.

ŽENSKA KOŠARKA /tb

Foto: Detalj sa današnjeg susreta Trešnjevka 2009 – Brod na savi / Snimio: KSZ