Projekcija doigravanja u A1 ligi Hrvatske – Novi Zagreb ili Medveščak? Ili… Teško netko treći

Novi Zagreb - prvakinje Hrvatske

Još su ostale samo tri utakmice u dijelu prvenstva koje se igra po kolima, a potom slijedi doigravanje za prvakinje Hrvatske u sezoni 2013/2014. Puno toga je već poznato, a neodigrane utakmice Medveščak – Rockwool Pula i Studenac-Omiš – Zadar odgovorit će jasno na ostale nepoznanice u ovom trenutku, makar ih najvjerojatnije i nema. Utakmica na Rijeci Kvarner – Split ništa bitnije ne može promijeniti. Ona se igra za prestiž između ova dva kluba, a već je jasan poredak u donjem dijelu ljestvice. Kvarner je 9., Split 10. i Gospić 11. i neće sudjelovati u doigravanju za prvakinje Hrvatske. Nećemo se u ovom komentaru baviti niti ispadanjem iz lige, niti popunom A1 lige, te kako će se sve to odvijati, premda su propozicije jasne, nego nam je u fokusu borba za titulu prvakinja Hrvatske. Najvjerojatniji parovi Final Eighta ili ako hoćete četvrtfinala su:

  • Novi Zagreb – Zadar
  • Medveščak – Studenac-Omiš
  • Rockwool Pula – Šibenik
  • Trešnjevka 2009 – PGM Ragusa

Igra se na dvije dobivene utakmice s tim da su prednost domaćeg terena u eventualnim trećim utakmicama osigurale prve četveroplasirane ekipe Novi Zagreb (1.), Medveščak (2.), Rockwool Pula (3.) i Trešnjevka 2009 (4.). Usuđujemo se prognozirati da, ako ne bude drastičnih iznenađenja, u polufinale prolaze kao izraziti favoriti Novi Zagreb, Medveščak, Rockwool Pula i Trešnjevka 2009. Logično je da je najneizvjesnija utakmica ona koja se igra između Trešnjevke i Raguse jer su to ekipe plasirane jedna do druge u prethodnom dijelu A1 lige igrane po kolima. Prednost domaćeg terena ipak je određena prevaga, pa smo stoga dali prednost Trešnjevci makar je ekipa PGM Raguse sposobna napraviti iznenađenje i u Zagrebu. Drugi po težini posao imat će Medveščak s tradicionalno neugodnom ekipom Studenca-Omiš, a s “manje muke” u drugi krug proći će Novi Zagreb i Rockwool Pula. Prema ovim našim predviđanjima u polufinalu bi se sastali:

  • Novi Zagreb – Trešnjevka 2009 i
  • Medveščak – Rockwool Pula

Zbog plasmana na ljestvici, prednost domaćeg terena u polufinalima je na strani dvije najbolje ženske košarkaške ekipe u Hrvatskoj – Novog Zagreba i Medveščaka. Po svoj prilici Novi Zagreb bi u dvije utakmice mogao dosegnuti finale doigravanja i poziciju u kojoj će imati priliku obraniti titulu, koju je osvojio prošle godine, dok bi Medveščak mogao igrati i tri utakmice protiv Rockwool Pule. Sudeći po porazu kojeg su u Puli imali tijekom sezone. Ili su pak iz svega izvučene određene pouke.  U tom slučaju put do finala bio bi znanto teži Medveščaku nego Novom Zagrebu što u konačnici nije nevažno. Bez obzira na sve kalkulacije, očekuje se slijedeće finale:

  • Novi Zagreb – Medveščak

I utakmica u Kupu Ružice Meglaj Rimac, u kojoj je Novi Zagreb pobijedio 58:57, ali i prvenstvena u kojoj je Medveščak pobijedio u Trnskom 73:59, upućuju na zaključak da bi ovogodišnje finale moglo biti i te kako interesantno. S jedne strane bit će to finale izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske Vladimira Ivankovića i njegova pomoćnika Braslava Turića, a također i iskusne ekipe Novog Zagreba sa Lucom Ivanković, Jelenom Ivezić, Anom Semren, Evom Komplet, Antonijom Jurić i Lisom Ann Karčić s jedne strane protiv mladih i ambicioznih hrvatskih košarkaških uzdanica Ružice Džankić, Ive Todorić, Nine Premasunac, Anje Majstorović, Ana-Marije Begić, Ivane Tikvić pojačanim nešto iskusnijim Ivom Borović, Petrom Perić i Silvom Šeda.

Hoće li se sve ovako odvijati, vidjet ćemo. Mi smo se usudili prognozirati. Možete i vi, naravno!

Foto: Titulu prvakinja brane one – košarkašice Novog Zagreba / Snimio: Stjepan Spretnjak

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime