Priznanje Katarini Matijević od eurobasketa.com

matijevicIako rezultatski košarkašice “Kvarnera” nisu bile uspješne u svojoj prvoj CEWL sezoni, njihovi nastupi nisu ostali nezamjećeni. Ovih je dana veliko priznanje sletjelo u “Kvarner” na ime jedne od najboljih igračica Riječanki, Katarine Matijević. U svojoj prvoj “europskoj” sezoni ona je posebno pohvaljena (honorable mention) od strane najpoznatijeg svjetskog košarkaškog portala eurobasket.com. Katarina je drugi skakač ove prestižne lige, sa prosjekom od 8,2 skoka po utakmici.

– Veliko je ovo priznanje za Kety, ali i poticaj za daljnji rad. Kety danas igra najbolju košarku u svojoj karijeri, ali to još nije dovoljno. Ona može puno bolje – komentirao je ovo priznanje trener Kvarnera.

Podsjetimo da je Katarina Matijević igrala košarku u zagrebačkoj Croatiji 2006 i Dubravi, potom nekoliko sezona u austrijskoj prvoj ligi (UBI Graz) da bi se potom vratila u redove riječkog Kvarnera koji je ove sezone u skupini B osvojio drugo mjesto iza Omiša i ušao u kvalifikacijski ciklus A2 lige za prvaka, odnosno kvalifikacije za ulazak u prvu košarkašku ligu Hrvatske iz koje je prošle sezone diskvalificiran. Matijević je svojedobno u mlađim uzrasnim kategorijama bila i hrvatska reprezentativka (U18).