Pripreme za još jednu pobjedu nad Italijom i feštu u Slavonskom Brodu

Dok ovo pišemo izbornica seniorske Hrvatske Anđa Jelavić je sa svojim stručnim stožerom već odradila prve treninge pred subotnju vrlo važnu utakmicu protiv Italije u slavonskobrodskoj sportskoj dvorani Vijuš u kojoj su Brođani i Slavonci uvijek sa punih tribina znali bodriti svoju nacionalnu selekciju. Svi su uvjerenja da će se slična atmosfera opet ponoviti i da će se Hrvatska, na krilima gromoglasne slavonske potpore ali i odvažne igre naših košarkašica, naći u krugu europskih reprezentacija koje će vidjeti Europsko prvenstvo 2019. godine u Latviji i Srbiji.

Na petodnevnim pripremama u Slavonskom Brodu nalaze se sljedeće košarkašice kojima je izbornica Jelavić ukazala povjerenje: Antonija Sandrić, Marija Režan (ZVVZ USK Praha, Češka), Lea Miletić  (Sleza Wroclaw, Poljska), Ivana Tikvić (Pula), Nina Premasunac (Broni, Italija), Ružica Džankić, Iva Todorić (Medveščak), Carmen Miloglav (Ragusa), Lana Pačkovski (Cestistica Spezzina, Italija),  Ana-Marija Begić (Energa Torun, Poljska), Ivana Blažević (Crema, Italija), Tea Buzov (Split), Ivana DojkićPatricia Bura (Budućnost, Crna Gora).

Izbornica Hrvatske Anđa Jelavić za službeni portal Hrvatskog košarkaškog saveza je izjavila: “Danas je na okupljanju atmosfera bila izvrsna. Sve cure jedva čekaju pripreme, jedva čekaju utakmice. U kvalifikacije, doduše, ulazimo s dosta problema jer neke igračice nisu prošle pripreme sa svojim klubovima i nisu u natjecateljskom periodu. Danas smo saznali za još jedan problem… Iva Slonjšak, nažalost, neće moći nastupiti na ovim kvalifikacijama zbog ozljede stopala. No, kažem, bez obzira na sve probleme koji nas stišću, uvjerena sam da će cure dati svoj maksimum na treninzima, a nadam se da će se taj maksimum na treninzima i dobro ozračje preslikati na utakmicu i da ćemo uz ispunjenu dvoranu u Slavonskom Brodu napraviti još jednu senzaciju protiv Italije“, izjavila je izbornica čiji stožer čine: Vedrana Grgin Fonseca – trenerica, Vladimir Englman – trener, Cvita Gregov – kondicijska trenerica, Domagoj Rezo – fizioterapeut, Branka Matković – vođa puta i Igor Kolarić – Team Manager.

Osim Ive Slonjšak koja mora izostati zbog ozljede, na širem popisu reprezentacije nalaze se i: Nika Mühl (Trešnjevka 2009), Anja Majstorović (Medveščak), Matea Tadić (Medveščak), Andrea Marić (Cinkarna Celje, Slovenija), Lorena Molnar (Carugate, Italija), Nina Dedić (Split), Anđela Katavić (Trešnjevka 2009), Josipa Silov (Split), Andrijana Cvitković (Umbertide, Italija).

Prisjetimo se da su 32 europske reprezentacije ždrijebom svrstane u osam skupina i da će prvoplasirane po skupinama izravno ići na Europsko prvenstvo i šest najboljih drugoplasiranih. Preostala dva mjesta osigurana su za domaćine – Latviju i Srbiju. Trenutno stanje u našoj skupini izgleda ovako:

Utakmice koje se još trebaju odigrati u ovoj skupini su:

  • Slavonski Brod: Hrvatska – Italija (17.11. u 19 sati)
  • Skoplje: Makedonija – Švedska (17.11. u 20.15 sati)
  • Zabok: Hrvatska – Makedonija (21.11. u 19 sati)
  • La Spezia: Italija – Švedska (21.11. u 20.30 sati)

Današnje okupljanje seniorki u Zagrebu okom kamere Marina Sušića možete vidjeti OVDJE.

Foto: Sa prve kvalifikacijske utakmice u San Martinu di Lupari u Italiji/fiba.com