Pripreme za EP: Kadetkinje u prvoj od tri utakmice savladale Tursku u Tuheljskim Toplicama

U prvoj prijateljskoj utakmici sa Turskom, od tri koliko će ih kadetska reprezentacija Hrvatske ovaj vikend odigrati u Tuheljskim Toplicama, kadetkinje Hrvatske savladale su vršnjakinje iz Turske rezultatom 68:64.

Hrvatska – Turska 68:64 (12:18, 19:14, 22:14, 15:18)

  • Hrvatska: Petrak 8, Mrdalj 2, Silov 12, Erjavec 2, Pavić 2, Tadić 2, Skorić 8, Grizelj 2, Dobroslavić 27, Vreš 2.
  • Turska: Portokal 5, Kurtulmuy 4, Yildizman 3, Gukurlou 3, Kopena 16, Mader, Onat 6, Agi 6, Gunes 4, Dalkiran, Sahin 2, Guclu 15.

– Utakmicu smo započeli vrlo loše i nakon pet minuta bilo je čak 12:2 za Turkinje, rekao nam je trener Dean Nemec. Tada se budimo. Dobroslavić i Petrak postižu dvije trice za redom i u obrani rješavamo probleme koje imamo sa preko dva metra visokom Guclu, koja je naše igračice toliko impresionirala da u prvoj četvrtini nisu igrale nego se uglavnom čudile njenoj visini i lakoći postizanje koševa. Probleme smo riješili presingom u prednjem polju i zonskom obranom, te općenito čvršćom igrom u reketu i u obrambenom skoku. To nam je otvorilo nekoliko kontranapada, te smo i u pozicionom napadu počeli igrati slobodnije i kreativnije. Kvalitetu našoj igri danas je davala prvenstveno Klaudija Doboroslavić, koja je u odličnoj igri postigla ukupno 27 koševa uz pet trica. Ukupno ekipa ih je postigla osam i to nas je uz čvrstu obranu i presing u prednjem polju dovelo do pobjede. Svjesni smo, međutim, da nas tek čeka pravi posao i da za EP moramo još puno raditi i poboljšavati našu igru. Ovo je za djevojke dobar poticaj za dobar rad i napore koje ih čekaju u slijedećih pet tjedana priprema. Nažalost, za sada igramo bez ponajbolje igračice Lorene Molnar, koja je na pripreme došla ozlijeđena. U pitanju je bol u stopalu. U ponedjeljak je zakazana magnetska rezonanca, pa ćemo onda znati hoćemo li moći na nju računati za nastup na EP ove godine od 31. srpnja do 10 kolovoza u Mađarskoj.

Foto: Klaudija Dobroslavić dominirala / fibaeurope.com