Premasunac i Begić s novim double-double učincima

Igre naših reprezentativki u Italiji Nine Premasunac i Ana-Marije Begić obradovat će izbornika Hrvatske Stipu Bralića uoči novog kvalifikacijskog ciklusa koji se igra u latvijskom balonu. Obje one su u šestom kolu prve talijanske ženske košarkaške lige (Serie A1) ostvarile nove double-double učinke. Nina Premasunac bila je najbolja u domaćoj pobjedi svog Empolija nad Luccom 83:79. Imala je čak 20 skokova te je preuzela Top 1 poziciju najboljie skakačica upravo od Ana-Marije Begić koja je sada Top 2. Ragusa Ivane Tikvić zbog poznatih razloga uzrokovanih pandemijom nije igrala nego je njena utakmica odgođena.

  • Nina Premasunac (Empoli) – 25 koševa i 20 skokova
  • Ana-Marija Begić (Bologna) – 15 koševa i 10 skokova

S valorizacijom 44 Nina Premasunac bila je najbolja igračica susreta Empoli – Lucca 83:79. Još jedan njen double-double i te kako je bio značajan u trećoj pobjedi Empolija u prvenstvu koja je njezin klub smjestila na sedmo mjesto na ljestvici koja broji 14 ekipa. Imala je i tri asistencije a šut joj je bio za 2 poena 10-13, za tricu 0-1, a slobodna 5-6. Imala je tri asistencije te dala jednu blokadu. Izvrstan nastup naše reprezentativke koja je već sada glavna okosnica igre Empolija.

Ana-Marija Begić

Gotovo je nevjerojatno kako je Virtus Segafredo Bologna Ana-Marije Begić izgubio na gostovanju kod lidera talijanskog prvenstva Famille Schio. Cijelu utakmicu je Bologna vodila na krilima B&B (Bishop i Begić) da bi na kraju igrali produžetke i izgubili dobivenu utakmicu 85:78. Pobjedu je u svojim rukama imala Battisodo ali je promašila stopostotan zicer i nakon 73:73 igrao se produžetak u kojem je Schio pobijedio. Ana-Marija Begić cijelu je utakmicu uspješno vodila bitku sa francuskom internacionalkom Sandrine Grudom, a sa 15 koševa, 10 skokova, 3 asistencije, po jednom izgubljenom i osvojenom loptom te dvije primljene banane zaradila valorizaciju 18 i uz Bishop bila najbolja u ekipi Virtus Bologne. Šut za 2 poena bio joj je 7-12, za ticu 0-2, a slobodna 1-4. Njezina Bologna je treća sa 5 pobjeda i jednim porazom.

Sljedeće kolo donosi nam izravni dvoboj Begić – Premasunac u Bologni gdje se 7. 11. igra utakmica Virtus Segafredo Bologna – USE ScottiRosa Empoli.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Nina Premasunac odigrala je odličnu utakmicu protiv Lucce/fbempoli