Predstavljamo: ŽKK Lovrekice Petrinja

Sve završnice državnih prvenstava u svim uzrasnim kategorijama svojevrsni su izlog najboljih košarkašica Hrvatske. Izlog onog najboljeg što Hrvatska ima. Posebno raduje kad se na tim završnicama, bilo seniorskim, juniorskim kadetskim ili mlađe kadetskim, pojavi neka nova ekipa koja nikada do tada nije sudjelovala. Potvrda je to da se i u nekim manjim sredinama, ne samo u velikim gradovima, radi samozatajno i vrijedno, počesto i u neodgovarajućim uvjetima ali ako se za nešto ima volje, želje i ljubavi, uz takav rad dođu i rezultati. Ugodno ovogodišnje iznenađenje završnog turnira prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje ekipa je Lovrekica iz Petrinje, ekipa vrijednih cura te školovanih i stručnih trenera koji su u manjim sredinama najčešće katica za sve. Da nije njih, kao što je to slučaj i u Petrinji, najvjerojatnije ne bi bilo ni klubova. Takav je i naš sugovornik Ivan Boras, čovjek koji je sa završenim Kineziološkim fakultetom došao u Petrinju, osnivao klub i do prošle godine bio i trener, i predsjednik, i… Od prošle godine predsjednica Kluba je Kristina Autischer. Plasman mlađekadetske ekipe Lovrekica na završnicu prvenstva Hrvatske, koja se igra u danima vikenda koji je pred nama, bio je povod našeg razgovora kao i želja da ih pobliže predstavimo hrvatskoj sportskoj javnosti.

– Kad je osnovan ŽKK Lovrekice i koje uzrasne kategorije ima?

– Klub je službeno osnovan 13. lipnja 2013. godine, a ime je dobio po zaštitniku Petrinje, sv. Lovri. Kad vidite gdje mi radimo i treniramo i koga je sve zaštitnik sv. Lovro, bit će vam jasnije. Naša najstarija košarkašica je 2000. godište. Ove godine smo igrali prvu kadetsku i prvu mlađe kadetsku ligu, te ligu U12 (kao Lovrekice). a u suradnji s KK Siskom naše cure su igrale drugu juniorsku ligu pod imenom KK Sisak i drugu mlađe kadetsku ligu također pod imenom KK Sisak.

– Tko su treneri?

– Treneri su Marko Jurinjak, Tomislav Milošić, Roman Kozlović i Ivan Boras.

– Predstavite nam i mlađe kadfetkinje Lovrekica koje će sudjelovati na završnom turniru u Domu sportova u Zagrebu

– Mlađekadetska ekipu Lovrekica čine: Emanuela Šimić (kapetanica), Matea Žugaj, Lara Krpić, Mia Mamić, Kristina Jajčević, Nola Haler, Ana Karaula, Tea Tokić, Ana Grgić, Katarina Sekulić, Dora Školneković, Patricia Križić.

– Što za vas znači plasman na završni turnir prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje i što od njega očekujete?

– Plasman nam je najveći klupski rezultat i motiv da i dalje nastavimo predano raditi u našim izuzetno motivirajućim uvijetima. Očekivanja su nam nereealna, a to je da nas se prepozna i da možda dođe trenutak da dobijemo košarkaško igralište. Što se tiče same završnice državnog prvenstva, idemo uživati u kvalitetnim utakmicama i pokazati da smo zasluženo među osam najboljih ekipa u Republici Hrvatskoj.

– Znači li vaše pojavljivanje na završnici prvenstva Hrvatske i to da ženska košarka intenzivnije zaživljava u Petrinji?

– Što se tiče budućnosti ženske košarke u Petrinji, cilj nam je ići korak po korak, dan po dan i uživati u košarci.

Vidjet ćemo ih što mogu na završnom turniru i je li već sada plasman na završnicu dostatan uspjeh, ali jedno je već odavno sigurno da ovim ljudima, koji s puno entuzijazma rade u petrinjskoj ženskoj košarci, i ovim curama treba pomoć i grada i županije i Hrvatskog košarkaškog saveza kako bi dobili mnogo bolje uvjete od postojećih koji su vrlo skromni i kojima unatoč postižu rezultate vrijedne svake pozornosti i hvale. Vjerujmo i nadajmo se da je i ovaj plasman jedna stepenica bliže ostvarenju tih uvjeta.hhhhh

Foto: ŽKK Lovrekice Petrinja – iz skromnih uvjeta do državne razine