Pratimo transfere naših košarkašica

I ovog ljeta će mnoge naše košarkašice raskidati stare a sklapati nove aranžmane. Neke su to učinile već do sada. Neke su ostale vjerne starim sredinama. Naš suradnik Krešimir Dabić pozorno prati ta kretanja na košarkaškoj sceni i evo prvih informacija.

Celjski ženski košarkaški klub, prvakinje Slovenije, više se ne zove Athlete Celje nego ima novog sponzora čije će ime nositi od sljedeće sezone i zvat će se Cinkarna Celje. U njihovim redovima i sljedeće sezone igrat će naše košarkašice Andrea Marić, Iva Slonjšak i Lorena Molnar, koja se s posudbe iz Domžala vraća u svoj klub iz Celja. Također u staroj sredini igrat će i Ivana Tikvić koja je s Torinom već potpisala vjerenost i za iduću sezonu.

Tri naše reprezentativke promijenile su sredinu. Carmen Miloglav iz Španjolske i tamošnjeg aktualnog prvaka Perfumerias Avenide preselila je u Njemačku u Keltern. Iva Ciglar, nakon uplovljavanja u bračnu luku i rođenja kćerkice, vraća se na košarkaška igrališta Španjolske i tamo će igrati u dresu IDK Gipuzkoa. Mirna Mazić, koja je prošle sezone igrala za turski Bellona AGU, i s njim igrala finale EuroCupa, seli se u grčki Olympiacos.

Foto: Mirna Mazić u novoj sezoni igrat će u Grčkoj