Poznate jakosne skupine za Eurobasket 2015., izvlačenje 29. ovog mjeseca u Budimpešti

FIBA temeljito i pedantno priprema i izvodi sve predradnje za uspješnu organizaciju Europskog prvenstva za žene koje će se dogodine održati u Mađarskoj i Rumunjskoj. Tko će s kim u skupine, pa tako i Hrvatska, saznat ćemo na glamuroznom izvlačenju koje se priprema u Budimpešti u subotu, 29. studenog, u Budapest Marriott Hotelu, a moći će se pratiti uživo na fibaeurope.com od 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Poznate su jakosne skupine. U onoj najjačoj, prvoj, su aktualne europske prvakinje – Španjolska, koja je i najviše rangirana reprezentacija, zatim nositelji srebrene medalje sa EuroBasketa 2013  Francuska, brončane Turska i četvrta Srbija.

U drugoj jakosnoj skupini su Bjelorusija i Češka, koje  su EuroBasket 2013. završile na petom i šestom mjestu a kasnije sudjelovale i na Svjetskom prvenstvu u košarci za žene u Turskoj. Njima su, zahvaljujući najboljim rezultatima u kvalifikacijama, pridružene Hrvatska i Slovačka.

Treća jakosna skupina su reprezentacije koje su kroz drugi kvalifikacijski ciklus također zaradile sudjelovanje na EuroBasketu 2015., a to su  Litva, Ukrajina, Poljska i Latvija.

Četvrtu jakosnu skupinu čine  Crna Gora, Rusija, Švedska i Italija, a posljednju petu čine dva domaćina – reprezentacije Rumunjske i Mađarske, te Velika Britanija i Grčka koje su u prvom kvalifikacijskom krugu izborile EuroBasket 2015.

Foto: Izbornik seniorske Hrvatske Braslav Turić i njegove izabranice na jednom od time-outa u Slavonskom Brodu /Snimio: Ivan Salantić