Požega korak do očuvanja prvoligaškog statusa

Plamen Požega nalazi se korak do očuvanja prvoligaškog statusa kojeg kao devetoplasirana ekipa Prve ženske lige mora braniti protiv drugoplasirane ekipe iz Lige za prvaka Druge žesnke lige. Na početku utakmice na Požežankama se osjetila duga pauza nakon završetka prvenstva, ali kad su pohvatale konce, zaigrale su kolektivnije i ostvarile pobjedu. Uzvratna utakmica igra se u Splitu 21. svibnja na Gripama s početkom u 15 sati. Ona ekipa koja bude uspješnija u ova dva susreta bit će prvoligaš sljedeće sezone.

Plamen Požega – KAŽL 74:50 (19:12, 18:15, 29:15, 8:8)

  • Plamen Požega: Benić -, Krajinović -, A.Berger 0, Bašić 0, Čolić -, Bošković -, Vojvodić 15, Lea Hrmić 7, Dunbar 18, Lana Hrmić 7, M.Berger 0, Smelser 27.
  • KAŽL: Jakelić 0, Ljubić 3, Nejašmić 8, Jakšić 2, Papakm 4, Bešlić 3,Pavić 2, Šošić 2, Ljubos 14, Buljubašić 12.

– Prije svega čestitamo Košarkaškoj akademiji Žane Lelas i na ovoj mladosti što su dogurali do ovih kvalifikacija i na korektnoj igri. Evidentno je bilo ono što sam rekao u najavi utakmice očito je bilo da smo mi mjesec i pol dana van natjecateljskog ritma. Dobili smo utakmicu zato što smo kvalitetnija ekipa, bolja, zrelija. Iako smo imali strahovito puno pogrešaka u utakmici, promašaja, nismo odigrali sjajno kao što smo igrali na kraju prvenstva, ali smo na kvalitetu to dobili. I sad imamo sedam dana da se pripremimo za uzvratnu utakmicu – rekao je nakon utakmice za sportalo.hr trener Plamenih, Vladimir Englman.

Foto: ŽKK Požega / Snimio: Alen Vojvodić