Požega dobila Split u Splitu, Jelena Ivezić kao u najboljim danima

Majstor pod koševima – Jelena Ivezić

Jelena Ivezić još jednom je demonstrirala kako se igra košarka. Ovog puta to je napravila na Gripama protiv Splita, a sve mlade košarkašice imale su što vidjeti i naučiti od naše nekadašnje reprezentativke. Fenomenalan šut sa svih pozicija, 36 ubačenih poena i valorizacija 40 za 45 sekundi manje od 40 minuta. Monika Vojvodić joj se priključila sa 18 poena, La Mama sa double-doubleom (13 poena i 14 skokova) te Carter sa 12 poena. Kod Splita dvoznamenkastu realizaciju imale su Džafić i Miše.

Split – Plamen Požega 71:83 (17:23, 17:20, 13:18, 24:22)

  • Split: Baban 0, Miše 18, Turić 4, Bodrožić -, Prnjak -, L.Stilinović 5, Brnas 10, Džafić 21, Maršić 7, Čipčić 6, B.Perić 0, N.Stilinović -. Trener: Boran Grgin
  • Plamen Požega: Ivezić 36, Bošković -, A.Berger -, Bašić 2, Glomazić 2, Maričević 0, Vojvodić 18, Bunčić -, Benić -, M.Berger -, La Mama 13, Carter 12. Trener: Vladimir Englman

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: “Mislim da smo dobro kontrolirali cijeli tijek utakmice. Cure su bile borbene, utakmica prava prvenstvena. Bilo je tu i preokreta. Očito da Splitu nedostaje Visković, a i nama nedostaju dvije igračice. Sve u svemu, ja sam zadovoljan rezultatom. Čestitam na korektnoj igri i Splitu želim da dobiju tu utakmicu i da ne dođu u tu poziciju baš borbe za opstanak. Ipak, Split zaslužuje da ima dva premijerligaša.”

Tea Turić, košarkašica Splita: “Utakmica u kojoj smo se rezultatski držale blizu protivničkoj ekipi, ali nismo uspjele u ključnim trenucima zaprijetiti i potencijalno doći u egal. Rekla bih kako smo, unatoč inferiornosti u visini, odlično zaustavile centra Požege, što je evidentno i po broju skokova kojih smo na kraju utakmice imali 46,9 više od suparnika. Ipak, Požega nam, uzimajući u obzir izrazito iskustvo pojedinih igračica, nije dopustila preuzimanje imperativa u ovoj utakmici. Veliki problem smo imale i u izgubljenim loptama, što na ovoj razini natjecanja često odlučuje pobjednika. Ono što je svakako za pohvalu je naš napredak u nekoliko segmenata igre u odnosu na prije tri tjedna i optimistična sam po pitanju naših sljedećih utakmica. Na kraju, čestitam Požegi na pobjedi i korektnoj igri, ali i svojim curama koje su dale sve od sebe i sigurna sam da će nam se to kad-tad isplatiti.”

Boran Grgin, trener Splita: “Kapetanica je većinu toga rekla, napredak je vidljiv, ali mislim da u napadačkom dijelu možemo puno bolje. Postotak šuta, osim slobodnih bacanja, nam nije bio dobar. Svaki put druge dvije igračice dođu do svojih 20-tak poena, ovaj put su to bile Miše i Džafić, a to je ipak premalo za pobjedu protiv ovako kvalitetne ekipe Požege.”

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Jelena Ivezić s loptom na utakmici u Splitu / Snimio: Alen Vojvodić