Potvrđeni klubovi koji će u novoj sezoni sudjelovati u EuroLigi

FIBA je potvrdila sve klubove koji će u sljedećoj sezoni sudjelovati u najelitnijem europskom klupskom natjecanju kao i one koji će imati priliku da ga se domognu kroz kvalifikacije.

EUROLIGA – ukupno se za ovo najelitnije europsko klupsko natjecanje prijavilo 20 klubova od kojih je njih 14 dobilo izravno mjesto u regularnoj sezoni. To su: UMMC Ekaterinburg (RUS), Basket Landes (FRA), Fenerbahce (TUR), CB Avenida (ESP), Sopron Basket (HUN), ZVVZ USK Praha (CZE), VBW Arka Gdynia (POL), Reyer Venezia (ITA), TTT Riga (LAT), Dynamo Kursk (RUS), Basket Lattes Montpellier (FRA), Galatasaray (TUR), Uni Girona CB (ESP) i MBA Moscow (RUS). 

Klubovi koji u dvije skupine po tri sudjeluju u kvalifikacijama za EuroLigu su: Tango Bourges Basket (FRA), Bellona Kayseri Basketbol (TUR), Valencia Basket (ESP), KSC Szekszard (HUN), Famila Basket Schio (ITA) i ACS Sepsi-SIC (ROU). Prvoplasirani stječu pravo igranja po skupinama u EuroLigi, a drugoplasirani i trećeplasirani klubovi automatski će moći igrati EuroCup. Kvalifikacijski turniri igrat će se između 20. i 24. rujna.

Jedina hrvatska košarkašica koja će igrati EuroLigu je Ana-Marija Begić i to u dresu poljskog prvaka VBW Arka Gdynia.

ŽENSKA KOŠARKA/Boris Kosač

Foto: Ana-Marija Begić jedina je hrvatska košarkašica koja će u dresu poljskih prvakinja sljedeće sezone igrati najelitnije europsko klupsko natjecanje /fiba.basketball