Portugal treba shvatiti krajnje ozbiljno

Hrvatska reprezentaciju Portugala, svog budućeg prvog protivnika, treba shvatiti krajnje ozbiljno i maksimalo angažirano odigrati od prve do posljednje minute. Samo takvim pristupom, maksimalnom borbenošću i kolektivnom igrom, mogu već sutra s leđa skinuti teško breme opstanka u A diviziji. Hoće li na koncu Europskog prvenstva biti 9., 10., 11.  ili 12. najmanje je važno. Važno je  sutra pobijediti jer sutrašnja pobjeda, makar se igralo za poziciju od 9. do 16. mjesta, ima atribute važne i odlučne utakmice. Evo sutrašnjih parova još jednom:

  • Češka – Bjelorusija (13.45)
  • Grčka – Engleska (16.00)
  • Slovenija – Slovačka (18.15)
  • Hrvatska – Portugal (20.30)

Kako bi se sve moglo odigrati? Od ovih osam reprezentacija četiri su u prvom krugu u skupinama bili suparnici. U skupini A Češka je deklasirala Bjelorusiju 81:36, a u skupini D Slovenija je pobijedila Slovačku 63:41. Te pobjede Češku i Sloveniju stavljaju u ulogu favorita. Grčka se prvi put na prvenstvu susreće s Engleskom baš kao i Hrvatska sa Portugalom. Po nama Grčka je favorit protiv Engleske, a snagu četiri reprezentacije koje su u prvom krugu po skupinama ostale bez ijedne pobjede međusobno su izmjerile u klasifikacijskoj skupini G, koja je pokazala da je od te četiri najslabije reprezentacije (Bjelorusija u A, Engleska u B, Portugal u C i Slovačka u D grupi) najbolji budući protivnik juniorki Hrvatske Portugal. On je u G skupini pobijedio Englesku 34 koša razlike (65:31), baš kao i Hrvatska (68:47) ali s puno manjom koš razlikom (+21), potom Slovačku i Bjelorusiju. To Hrvatsku poziva na oprez  ali i na otvorenu borbu bez straha u kojoj će trebati dobro oznojiti dresove za pobjedu zlata vrijednu. A tko je ekipa Portugala?

portTrenerica Mariyana Kostourkova do sada je najviše koristila pet najboljih igračica, a njezin izbor bile su: Laura Ferreira (na slici igračica s brojem 9), Joana Soeiro (11), Josephine Filipe (13), Simone Costa (8) i Bugarka s portugalskim državljanstvom Maria Kostourkova rođena u Sofiji, kćerka glavne portugalske trenerice, najviša portugalska juniorka. One su tim redom i najefikasnije košarkašice Portugala na ovom prvenstvu Europe u Vukovaru i Vinkovcima.

Foto: Hrvatska – sutrašnja pobjeda zlata bi vrijedila / Snimio: u18women.fibaeurope.com

1 KOMENTAR

  1. Barem prema koeficijentima u kladionicama Portugal je favorit (i to dosta veliki)….bez obzira na (ne)kvalitetu naše reprezentacije mislim da ćemo ovo danas dobiti….a ja na uloženih 100 kn dobiti 350:-))

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime