Poraz Hrvatske u drugoj utakmici protiv Češke

Hrvatska košarkaška reprezentacija završila je ovoljetne pripreme drugom utakmicom protiv Češke. Nakon pobjede u prvoj, u drugoj su naše djevojke izgubile devet koševa razlike (64:73). Bila je to utakmica u kojoj se gotovo igralo koš za koš s tim da su Čehinje na koncu druge četvrtine uspjele pobjeći na sedam koševa razlike. Vodile su one u posljednjoj četvrtini i 15 koševa razlike ali su naše reprezentativke uspijevale vratiti se u igru. U li-la košarkaškoj predstavi prevaga su bili šutevi za tri poena ali i broj izgubljenih lopti u obje utakmice što naša reprezentacija jednostavno mora smanjiti u budućim nastupima – pogotovo onim službenim.

Češka – Hrvatska 73:64 (16:15, 24:18, 16:15, 17:16)

  • Hrvatska: Blažević 2, Miloglav -, Pačkovski 10, Slonjšak 5, Premasunac 11, Todorić 5, Tikvić 4, Bura 5, Džankić 5, Majstorović 2, Marić 0, Miletić 15. Trener: Anđa Jelavić, asistenti: Vedrana Grgin Fonseca i Vladimir Englman
  • Kompletna statistika OVDJE

Izbornica naše reprezentacije Anđa Jelavić za HKS-ov portal ovako je prokomentirala nastupe u Češkoj:U ove dvije utakmice s nekim sam segmentima zadovoljna, a s nekima pak nisam. Pokazali smo u drugom poluvremenu da se možemo vratiti u utakmicu, da nećemo odustajati tako lako. Vratili se jesmo, ali nismo uspjeli preokrenuti rezultat. Danas je ekipa Češke bila bolja i iskusnija i to je pokazao rezultat na kraju. Jučer smo mi poveli, oni su stizali, tako da se radi o dvije gotovo identične utakmice koje su završile jučer u našu korist, a danas u njihovu.”

Foto: Detalj s druge prijateljske utakmice protiv Češke / Snimio:ČBF/Vaclav Mudra