Popis igračica za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj

seniorke na EP u Francuskoj 2013. godine

Kako saznaje naš portal iz HKS-a su već odaslani pozivi igračicama koje bi ovog ljeta trebale braniti boje seniorske reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine. Poznato je da je Hrvatska u skupini F sa Bugarskom i Izraelom. Raspored kvalifikacijskih utakmica je slijedeći:

 • Bugarska – Hrvatska (8. lipnja 2014. godine, 18.00)
 • Hrvatska – Izrael (11. lipnja 2014. godine, 19.00)
 • Hrvatska – Bugarska (18. lipnja 2014. godine, 19.00)
 • Izrael – Hrvatska (22. lipnja 2014.)

HR2013

Prema neslužbenim informacijama obje kvalifikacijske utakmice mogle bi se igrati u Slavonskom Brodu, no najprije Hrvatska treba gostovati u Bugarskoj, a ciklus završava također gostujućom utakmicom u Izraelu. Tko su pozvane igračice na širem popisu 25? Tko će ostati na popisu 14? Tko će od dosadašnjih iskusnih seniorki nastaviti reprezentativnu karijeru? Tko će odustati? Mali milijun pitanja na koje je odgovore teško dobiti mada bi bilo logično i profesionalno s mjerodavnog mjesta uvijek objavljivati sve popise svih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

Prema našem izvoru informacija velikih promjena u odnosu na “Bralićevu Hrvatsku” ne bi trebalo biti. Na popisu iz saziva za EP u Francuskoj 2013. neće biti Kristine Benić i Matee Vrdoljak zbog ozljeda, a Sena Pavetić, Tea Buzov i Monika Bosilj nisu više ni na širem popisu. Od starijih iskusnih košarkašica kvalifikacije za EP 2015. najvjerojatnije će igrati Luca Ivanković, Iva Slišković i Marija Režan kao neprikosnovene vladarice centarskih pozicija, zatim Ana Lelas, Mirna Mazić, Jelena Ivezić, Antonija Mišura, Iva Ciglar, Emanuela Salopek i Lisa Karčić. Anđa Jelavić neće igrati kvalifikacije, a Sandra Mandir davno se oprostila od reprezentativnog dresa. Navodno je pozvana i Iva Grbas koja igra u talijanskom Priolu. Podmlađivanje seniorske reprezentacije, o kojem se često govorilo, ogleda se u pozivima upućenim Lani Pačkovski, Ivani Šerić, Ivi Slonjšak, Ivani Dojkić, Antoniji Jurić, Mariji Erslan, Ana-Mariji Begić, Ivani Tikvić, Anji Majstorović, Mii Mašić… No, kako će uskoro, po završetku prvenstva Hrvatske, krenuti kvalifikacijske pripreme na čelu sa novim izbornikom Vladimirom Ivankovićem i njegovim pomoćnikom Braslavom Turićem, točan popis će se tada i znati.

[youtube id=”4Cni3cqQuXo” width=”600″ height=”350″]

Kompletan popis Fibi prijavljenih košarkašica po Ivankovićevu izboru možete vidjeti ovdje.

Foto: Seniorska Hrvatska Stipe Bralića na OI London 2012. / fibaeurope.com – Foto u tekstu: Hrvatska na Eurobasketu 2013. u Francuskoj /fibaeurope.com

19 KOMENTARI

 1. Kaj je sad ovo!?Pozvano dosta onih kojima je izbornik Ivanković bio i više nego nezadovoljan u klubu!?Da ih sad sve ne nabrajam.Po tome Ispada da nam je reprezentacija slabija od Novog Zagreba!?

 2. ….”mada bi bilo logično i profesionalno s mjerodavnog mjesta uvijek objavljivati sve popise svih reprezentativnih selekcija Hrvatske”…..
  Ta ti je dobra:-)))…..s “mjerodavnog mjesta” ćeš uvijek i jedino na vrijeme dobijati račune.Država nam je fakat u šturcu,ali za “mjerodavno mjesto” je Norveška!Pa ne buju se sad valjda Jakimenko i ekipa bavili nekakvim popisima!?Imaju oni pametnije poslove za obaviti.

 3. Jedina šansa da nešto napravimo da novi “izbornik” završi u buksi pa netko normalan, stručan preuzme repku

 4. Širi popis je čista formalnost kako sam načuo. Navodno nešto samo radi FIBE. Popis od 14 će bit važan. A ovaj neću komentirat.

 5. Ne bi rekao da je formalnost.Jer u svakoj formalnosti ima istine:-))Naime širim popisom započela je licitaža.Kak bi rekli u Gruntovčanima.A ja bi rekao mamljenje.Može i vabljenje.

 6. Pa kako je rekao Papa Franjo kad su ga pitali za mišljenje o LGB populaciji “Tko sam ja da ih sudim ako imaju dobru volju i traže Gospodina?”…..
  …… tako bi i svi mi ovdje trebali pustiti institucije da rade svoj posao.Baš kako voli reći jedan od počasnih predsjednika Novog Zagreba (ne mislim na El Professorea Rađenovića poznatog po tome kaj je prošlogodišnju kadetsku ekipu NZ za osvajanje naslova nagradio s bombonijerom Griota.sasvim konkretno s 9 griota na 12 kadetkinja!

 7. Zna se da će na užem popisu biti ove igračice koje igraju vani, to je bar jasno. Dakle – američanka + Režan, Ciglar, Mišura, Slišković, Lelas, Mazić, Salopek, Vrdoljak. Tu su i Ivanković i Ivezić iz NZ. Vjerojatno Begić i Tikvić. Preostaju još dva mjesta za uži popis. ili 1 (ak će ih biti 14). Teško da nekog od tih Ivanković može namamit u Novi Zagreb. Kao da imamo ne znam koliko igračica koje mogu igrati na EU razini. Tu su 3 centra i 2 četvorke, 2 playa (+ Miška kao back up) i ostalo 2-3. Ja bi za nagradu uzeo Slonjšak. Ili Dojkić. Ili obje.
  Pitanje za referendum: koga biste željeli za izbornika?

 8. Ah da… sad vidim… Ne bu bilo Vrdoljak. ozlijeđena je. Nisam baš pozorno čitao. Kolko vidim ni Benić.

 9. Kaj se tiče uzimanja “za nagradu” Slonjšak i(li) Dojkić,ja bi njih uzeo zato što one već sad zaslužuju biti u 12.Što zbog svoje kvalitete što zbog nekvalitete ostatka koji bi teoretski mogao doći u obzir.
  A kaj se referendumskog pitanja tiče u ovom trenutku ne mogu se sjetiti ni jednog imena koje bi bilo moj favorit za izbornika.Pa predlažem da repka nema izbornika.Nek cure igraju bez vodstva sa strane!

 10. Vrdoljak je ozlijeđena, čovjek je napisao i zato ne može. Po meni sigurne su jedino: Mišura, Ciglar, Lelas, Režan, Ivanković, Slišković, Mazić, Ivezić… ako su i one…bit će problema s odazivom, koliko naslućujem… šuška se šuška…

 11. Da se neće sve odazvati to je u svemu jedino sigurno.Možda se zlu ne trebalo trebao napraviti malo širi popis.Od jedno 50-60 imena.Ak toliko uopće ima Hrvatica seniorki/juniorki koje se bilo profesionalno bilo amaterski bave košarkom?

 12. I Slonjšak i Dojkić treba izostaviti. Prvo, u vrijeme okupljanja još im traje škola (izostale bi od škole skoro zadnja dva tjedna), a imaju važnije natjecanje ovo ljeto (Portugal) sa svojom generacijom. Maltretirati ih sa seniorskim pripremama za 2-4 minute igre, uz rizik ozljede, nema smisla. Njima treba odmora, a ne slikanje sa seniorkama. Njihovo vrijeme tek dolazi.

 13. Ima jedna cura koja prije mnogih zaslužuje poziv u seniorsku repku, a ona se zove Nina Premasunac. Ispravite tešku pogrešku i zovite je dok je vrijeme….

 14. Samo donekle si u pravu.Za početak nekima od njih košarka je na 1.mjestu,a tek nakon toga dolazi škola.Tako da se ne trebaš puno zamarati školom nekih od njih.A kaj se tiče “maltretiranja za 2-4 minute igre” bojim se da si tu pak jako u krivu.Naime 1,05 da će se izbornikovom zovu odazvati Ciglar (9,95 da hoće).Jelavić je već otkazala.A naravno bit će još otkaza.Pa te pitam tko to onda bolji ostaje na pozicijama 1 i 2?

 15. Slažem se!A možda nije zvana jer je decidirano rekla kak je ne interesira igranje u Novom Zagrebu?

 16. Naravno da sam gore pogriješio u postavljenim koeficijnetima.Ili kako bi nam istočni susjedi rekli kvotama.Točno je ovako:
  9,95 da će se Ciglar odazvati.
  1,05 da neće.

 17. Sve je poznato (Ivanković izbornik,Turić pomočni,fizio repke fizio Novog Zagreba,Rađenović team menađer) samo nije poznato tko je pozvan (a još manje tko će se odazvati pozivu)……. kao i to koja će zaštitarska kuća pratiti reprezentaciju tokom priprema i kvalifikacija.Jer koliko čujem sva 3 od HKS-a angažirana zaštitara (narodski “tjelohranitelja”) trenutno su zauzeta čuvajući vodeće ljude saveza.Tak da lako moguće da će uz repku biti klupski zaštitar Novog Zagreba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime