Poluzavršnica Prvenstva Hrvatske za juniorke u Slavonskom Brodu i Zagrebu 26., 27. i 28. travnja

Kreću i juniorske poluzavršnice, odnosno poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za juniorke. Ove godine igrat će se u Slavonskom Brodu i u Zagrebu. Skupinu u Slavonskom Brodu čine: Novi Zagreb, Ragusa, Brod na Savi i Pazin, dok zagrebačku skupinu čine: Croatia 2006, Trešnjevka 2009, Jolly JBS i Podravac.

SKUPINA B (Slavonski Brod)

Evo rasporeda utakmica skupine u Slavonskom Brodu, koje se igraju u športskoj dvorani Vijuš:

1. kolo, petak, 26.4.2013. godine

 • Novi Zagreb – Ragusa (15.00)
 • Brod na Savi – Pazin (20.00)

2. kolo, subota, 27.4.2013. godine

 • Novi Zagreb – Pazin (10.30)
 • Brod na Savi – Ragusa (15.00)

3. kolo, nedjelja, 28.4.2013. godine

 • Brod na Savi – Novi Zagreb (11.00)
 • Ragusa – Pazin (13.00)

SKUPINA A (Zagreb)

1. kolo, petak, 26.4.2013. godine

 • Podravac – Croatia 2006 (Pešćenica, 19.15)
 • Jolly JBS – Trešnjevka 2009 (Pešćenica, 21.00)

2. kolo, subota, 27.4.2013. godine

 • Trešnjevka 2009 – Podravac (Dom sportova II, 12.20)
 • Croatia 2006 – Jolly JBS (Dom sportova II, 14.20)

3. kolo, nedjelja, 28.4.2013. godine

 • Jolly JBS – Podravac (Dom sportova II, 12.20)
 • Trešnjevka 2009 – Croatia 2006 (Dom sportova II, 14.20)

Poluzavršnicu u Zagrebu u suorganizaciji dobili su Trešnjevka 2009 i Croatia 2006. Upravo zbog toga utakmice prvog dana (petak) igraju se na Pešćenici, a drugog i trećeg (subota i nedjelja) igrat će se u Domu sportova. Prvog dana na Pešćenici  je juniorski derbi u kojem će se u 19.15 sastati Trešnjevka 2009 i Jolly JBS.

Inače, prošle sezone juniorske prvakinje Hrvatske bile su juniorke Medveščaka, koje su tri sezone zaredom osvajale juniorsko prvenstvo – 2009/10 Imotski, 2010/11 Dubrovnik i 2011/12 Zagreb. U sezoni 2008/09 u Zadru su bile viceprvakinje.

Foto: Juniorke Medveščaka godinama su bile prvakinje Hrvatske – s finala u Imotskom / Snimio: Zoran Kalebić

14 KOMENTARI

 1. Opa…prvog dana derbi na Peščenici…koliko sati?
  Nisam znao da su skupa Jolli i Trešnja u skupini…znaći da je Jolli pobjedio Ragusu i Split a Ragusa Splita! Ima li kakvih zapažanja sa tih utakmica?
  Kakve su na dalmatinke?
  Ovaj sraz Trešnje i Šibenčanki će vjerovatno dat odgovor tko će bit drugi a tko treči na PH! Jer će poraženi na NZ kojeg vidim kao glavnog favorita budu li kompletni!
  Tršnja +3 uz ne tako lijepu ali zanimljivu utakmicu, samo zbog “domačeg” terena!
  Međutim, nebi me začudilio i da Trešnja to laganini dobije s obzirom na trenutačna zbivanja u šibenskom taboru…zapravo mislim da sve ovisi o njima samima, naravno na trešnju mislim…ako se ne varam prije dvije godine su igrali u polufinalu PH i Trešnja je pobjedila bez Kelave i Jordanić a siguran sam da su i više napredovale u međuvremenu od svojih Šibenskih kolegica…SATNICA!?

 2. Ne znam da li se ikad u povijesti hrvatske ženske košarke dogodilo da je jedan te isti klub osvojio kup,seniorsko,juniorsko i kadetsko prvenstvo iste sezone?Ovime ne želim napisati da će se to dogoditi u tekučoj sezoni…..samo da teoretski to može poći za rukama i nogama (iako su glave u svemu ipak najbitnije) Novom Zagrebu.

 3. Radovalo bi me to jako.Da se nakon dužeg vremena vidim s Laganinijem.U birtiji naravno.

 4. Da stvarno…jedan trofej su već spremili, juniorke i kadetkinje mislim da će odradit svoje budu li ponavljam kompletne, a najdalje im je zapravo ovo aktualno gdje bi mi bez obzira što ti kažeš, Gospić dobrano mogo pomutit planove!!!
  Iskreno, mislim da im taj trofej, posljednji i jedino nešto znači, pita li se financiera kluba…

 5. Ajde da se malo poigram brojkama,tj.postocima vjerovatnosti koliko je NZ blizu ostvariti tako nešto…..seniorkama dajem 50% da će uspjeti postati prvakinje Hrvatske,juniorkama 60%,a kadetkinjama 70%….s tim da je sigurno da će se prva navedena brojka (ona seniorska) u srijedu navečer značajno povećati (ili isto toliko smanjiti).

 6. Jutro je pametnije od večeri….tako barem kažu pametniji od mene…..i oni koji su mi se danas javili ne slažući se s mojim jučerašnjim brojkama (postocima)objavljenim na ovim stranicama…..pa kad malo bolje razmislim vjerovatno sam se malo zaletio (ali ne puno)…..za seniorke sam komentar već napisao na drugom mjestu…..što se tiče juniorki jedno je 100% sigurno….prvak će biti netko između Jollyja,Trešnje i Novog Zagreba…..bez obzira na vrlo uvjerljive pobjede NZ nad Trešnjom jednoj i drugoj ekipi dajem podjednake izglede….Jollyju ipak nešto manje…..iz razloga što su Trešnja i NZ sigurno puno uigranije ekipe…..Jolly je teško kao kadetsko-juniorska ekipa odigrao više od par utakmica (ako i toliko)….a Trešnja i NZ cijelu sezonu igraju u takoreći jednim te istim sastavima…..

  Kod kadetkinja neki misle da i Podravac i Vodice također imaju neke (možda i znatne) šanse.S tim se nikako ne slažem.Pod pretpostavkom da su ekipe kompletne nitko ne može ništa Trešnji,a posebno ne NZ!

 7. Moje je pak mišljenje da u juniorskoj konkurenciji, Jolly i Trešnja u petak rješavaju pitanje drugog, odnosno trečeg mjesta…sa NZ te ekipe mogu igrat i držat neku rezultatsku neizvjesnost ali u konačnici bi to NZ trebao dobiti +10!
  Kod kadetkinja, Virje sa Molnar i Šimunić je itekako konkurentan i može bit nezgodan suparnik ali samo za osvojit broncu…finale je tu jedino koliko toliko zanimljivo i može bit svega…+6 za NZ! Ovisi o Slonjšak i Dojkić…koja će imat svoj dan…
  Vodice? Nisam siguran da će se plasirat na završnicu…ako uspiju u konkurenciji sa Trešnjom i Virjem te Medom (ako se ne varam to je skupina), svaka čast!
  Seniorke…bumo sutra pametniji, malu prednost dajem Gospičankam…ako će igrat obranu kao u Gospiću! Ono što neće imat sigurno jest kriteriji suđenja iz Gospića ali zato imaju prednost domačeg terena…

 8. Svaka čast Podravcu i Vodicama (u kadetskoj konkurenciji),ali za ikako ugroziti Trešnju i NZ fali im 30 jakih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone…..inače,ne slažem se da će u gotovo sigurnom finalu baš sve ovisiti o Slonjšak i Dojkić…..baš naprotiv…..tko će od Trešnje i NZ imati raspoloženije “drugu”,”treću”,”n”-tu igračicu taj će biti nadomak pobjede…..košarka je ipak prvenstveno i samo kolektivan sport…..

  Što se paj juniorskog prvenstva tiče…..ne znam da li je Trešnja mogla birati termine kada će,s kim i gdje igrati…ali ako je dobro je to odradila…..igra protiv Jollyja prvog dana nakon što će se Jolly taljigati od Šibenika do Zagreba….i igrati u minijaturnoj,ali Trešnji itekako pogodnoj dvorani…..

 9. Ma naravno Kuki u pravu si što se tiće kadetskog finala, ali zamišljam scenari u kojem je ugusto i igraju se zadanje minute…mislim da se zna ili se varam, tko će rješavat tekmu…
  Jako me zanima ta juniorska tekma, što više u 19:15 sam free i sa zanimanjem ću popratit tu utakmicu a i kasnije Virje, odnosno vidjet kakve su te Šimuničke i Molnar…te Croatia, odnosno Čubrić i Pleš…+8 Virje

 10. Jedna skupina kadetske poluzavršnice igra se u Vinkovcima: Novi Zagreb (1. Centar), Podravac (1. Sjever), Vinkovci (1. Istok) i možda Bakar? (1. Zapad)
  druga: Trešnjevka (2. Centar), Vodice (1. Jug), Medveščak (3.Centar) i Županja (2. Istok).

 11. Kakav si ti laganini car…onako lagano, laganini, samo točne informacije…hvala…
  Vodice uz moju ispriku vidim na završnici…ali i dalje bez medalje u konačnici!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime