Poluzavršnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje 3., 4. i 5. svibnja u Zagrebu i Vinkovcima

Poluzavršni turnir Prvenstva Hrvatske za kadetkinje održat će se 3., 4. i 5. svibnja.

SKUPINA A (Zagreb)

Skupina A, koju čine Županja, Medveščak, Trešnjevka 2009 i Vodice,  igrat će se u Zagrebu. Evo i rasporeda utakmica te skupine:

1. kolo, petak – 3. svibnja 2013. godine

 • Medveščak – Županja (SD I.Arapovića, 15.30)
 • Trešnjevka 2009 – Vodice (SD I.Arapovića, 17.30)

2. kolo, subota – 4. svibnja 2013. godine

 • Trešnjevka 2009 – Županja (Dom sportova II, 12.20)
 • Medveščak – Vodice (Dom sportova II, 14.20)

3. kolo, nedjelja – 5. svibnja 2013. godine

 • Županja – Vodice (Dom sportova II, 12.20)
 • Trešnjevka 2009 – Medveščak (Dom sportova II, 14.20)

SKUPINA B  (Vinkovci)

Skupinu B, koja će igrati u Vinkovcima, čine: Novi Zagreb, Vinkovci, Podravac i  Bakar. Sve utakmice  igrat će se u Košarkaškom domu “Lenije”, Hansa Dietricha Genschera bb u Vinkovcima.

1. kolo, petak – 3. svibnja 2013. godine

 •  Vinkovci – Bakar (16.00)
 • Podravac-Novi Zagreb (18.00)

2. kolo, subota – 4. svibnja 2013. godine

 • Podravac – Bakar (16.00)
 • Vinkovci – Novi Zagreb (18.00)

3. kolo, nedjelja – 5. svibnja 2013. godine

 • Novi Zagreb – Bakar (10.00)
 • Vinkovci – Podravac (12.00)

Foto: Ekipa Trešnjevke 2009 / Snimio: žkktrešnjevka2009

 

11 KOMENTARI

 1. Sve u svemu, imamo za vikend zanimljive utakmice. Ne želim za sada prognozirati dok ne vidim sastave Trešnjevke i Vodica. Nažalost, u Arapoviću je glavna utakmica, a na “balkonu” mjesta malo.

 2. Za razliku od Trešnje koja mi je skroz jasna Vodice su mi nepoznanica.Ali kakva god nepoznanica bili od Trešnje lagano gube….dok će se s Medom boriti za plasman na završnicu.U Vinkovcima prvog dana NZ i Podravac odlučuju o 1.odnosno 2.mjestu.Podravac za razliku od juniorske konkurencije u kadetskoj bolje kotira.Ipak mislim nedovoljno dobro za više od bronce.

 3. Vodice su Josipa Silov uz pratnju dvije-tri dobre igračice (Tarle, Skorić). Igraju ligu sa tri ekile iz Crne Gore, Ragusom i jednom ekipom iz BiH. Nezgodne su, po meni, iz dva razloga. Ne viđamo ih člesto, pa su nepoznanica i igraju neku čudnu košarku koja baš ne odgovara Zg klubovima. Više je to “haklerska” košarka, bez taktike i rezona. Gledao sam ih prošle godine u Virju i sve se vrti oko Silov, a ona je stvarno dobra.Treš, NZ i Med svi koji pratimo cure znamo, Županja je autsajder. Moj tip je Podravac. Ako Lorena Molnar ozdravi (na juniorskom od temperature nije mogla hodati, kamoli igrati) i V. Šimunić odigra kako zna, uz potporu Begić (ima “ono” nešto), moglo bi NZ biti gusto. Vinkovci su druga ekipa u slavoniji iza Broda, a o Bakru nemam pojma. Moja prognoza polufinala je Treš, NZ, Vodice i Podravac. Prvak? Emotivno Podravac, realno Trešnjevka.

 4. Vezano za tvoj opis Vodica…..tako nekako je prošle sezone izgledao Split (“Split je Dora Goleš uz pratnju 2-3 solidne kadetkinje:-))……a kako je prošao Split prošle sezone u poluzavršnici u Zadru protiv uigrane i ekipe s većim brojem raspoloživih kadetkinja vidio sam vlastitim očima….ovime ne želim reći da će tako proći i Vodice….prvenstveno iz razloga što ih nikada nisam gledao….samo želim reći da “pojedinac” u kadetskom uzrastu nema previše šansi u odnosu na ekipu(e) sastavljene od više dobrih,vrlo dobrih i odličnih pojedinki….što se Podravca tiče,baš me zanima kako će proći sutra na 1.utakmici u Vinkovcima…..osobno mislim da ukoliko ne bude zdravstvenih tegoba ili uobičajene nakrcanosti osobnim greškama pojedinki sa strane NZ za ekipu iz Trnskog ne bi trebalo biti većih problema….ali moguće da griješim….ne bi mi bilo prvi puta.

 5. Realno finale je Trešnja – NZ ali u tom ogledu ukoliko do njega dođe…NZ je favorit, kao što je Kuki u jednom trenutku postocim izrazio više je u toj tekmi favorit nego u onoj juniorskog eventualnog finala…
  Mišljenja sam da će i Vodice i Podravac u svojim prvim utakmicama namučit favorizirane protivnike, međutim, pobjednik bi ipak trebao bit favorit u toj tekmi, NZ i Trešnja!
  Ipak taj niz kvalitetnih reprezentativki u ta dva kluba trebao bi opravdat svoj status reprezentativki…
  Trešnji ide na ruku što je i domaćin i to u maloj dvorani Kutije šibica…ne znam u kakvoj dvorani treniraju u Vodicama ali na ovu će trebat prilagodbu od jedne četvrtine što će bit dosta Trešnji da opravda ulogu favorita…
  Sa druge strane mislim da 40-o minutna zona Podravca neće dat ploda protiv odlične kontre i trke NZ!

 6. Mislim da se (polu)završnice,ali općenito i bilo kakve službene tekme ne bi smjele igrati o dvoranama kao što je mala dvorana Kutije šibica iliti dvorana Arapović.Ovo nema nikakve veze s ŽKK Trešnjevka već onima koji daju zeleno svjetlo za igranje u ovakvim dvoranama.Kad ne dao bog netko padne na strani klupa i zapisničkog stola gdje postoji nezaštićeni betonski zidić i lupi glavom onda bi moglo biti kasno……zato ja,ne prvi put,pišem o opasnostima koje nudi Arapović.

 7. Ne znam kome bih što odgovorio a da ne bih dvaput pisao, Istražitelju i nekim drugima: stalno zaboravljate jednu jako bitnu igračicu Podravca (uz navedene), a to je Iva Ilić (97) koja je početkom sezone došla iz Koprivnice i samo iz tog razloga do sad nije bila u širem reprezentativnom krugu. Što se tiče toga da su Vinkovci druga ekipa u Slavoniji a iza Broda, to mi je komplicirano objašnjavati ali je netočno. Za Svena: Podravac sasvim sigurno neće igrati zonu prije bih očekivao presing cijeli teren budući imaju ekipu za takvu igru i rekao bih, bit će vatre u njihovoj igri…. ali moguće je kako griješim…. ne bi mi bilo prvi puta :))

 8. Slažem se s tobom…sva sreća drugi i treći dan se igraju u domu sportova!
  S druge strane ako Omiš može igrat A1 u svojoj dvorani, može savez dozvolit i tekmu u Arapoviću…

 9. Isprika za “izostavlajnje” Ive Ilić, nije bila namjera. Curu nisam gledao ove godine, već prošle na dva turnira. Igrala je ok. Podravac ima jako dobru petorku i biti će teško NZ da ih dobije. Slažem se da Podravac neće igrati zonu, već jurnjava – pa što bude.

 10. Do prije godinu dana bio sam predstavnik svjetski poznatih “Stihl pila” za Hrvatsku…..a onda sam prešao u “klasu optimist”…..kaj bumo se muljali…..ako NZ sutra ne dobije bez problema bit ću iznenađen i uvrijeđen.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime