Pojačana Ragusa odjurila prema Kini

Košarkaški savez Kine svake godine organizira turnire i po četiri ekipe sudjeluju na njima. Ove godine su to B selekcija Kine, Litva, Sjeverna Koreja i dubrovačka Ragusa. Igra se u tri grada, svatko sa svakim. O ostalim detaljima ekskluzivno za naš portal trener Raguse Zdravko Kitin je izjavio:
– Čeka nas 9 utakmica u 14 dana. Uglavnom su sudionici reprezentacije, a prije tri godine tamo su bile i košarkašice Celja. Sada smo priliku dobili mi, a zbog nemogućnosti da s nama idu Ina Marin i Petra Stanković (zbog poslovnih obveza), bili smo prisiljeni pozvati tri igračice sa strane pa smo odlučili da to budu Klaudija Periša, Josipa Silov i Marijana Mamić te ostale cure iz Grada: Romana Stojanović, Katarina Zarač, Ana Haklička, Ana Tomičić, Marta Erslan, Josipa Zovko, Leona Kristić, Karla Kalajžić, Marija Pocrnjić i Katarina Matijević.
S ovom “ekspedicijom” put Kine zaputili su se još kondicijski trener Ante Dropuljić i alfa i omega dubrovačke ženske košarke – sportski direktor i glavni trener Raguse Zdravko Kitin. Ekipa kreće na put danas, 18. svibnja, preko Helsinkija. Tamo se presjeda za grad Li Na. Povratak je planiran 1. lipnja.
– I meni, kaže trener Kitin, a i cijeloj ovoj mladoj ekspediciji ovo je prvi put da ćemo vidjeti i uživati u Kini. Vremenska razlika je 6 sati ali se nadamo da neće puno utjecati na nas. Pored aviona između prva dva grada gdje nastupamo, putujemo i najbržim kineskim vlakom koji doseže brzinu i do 400 km na sat. Ove godine smo bili u Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj i evo sada idemo u Kinu. Jučer je naš klub potvrdio sudjelovanje u WABA ligi i u sezoni 2018/19. Putovanje u Kinu nije samo izlet. Želja nam je naravno ostvariti što bolji dojam i ostvariti što bolji rezultat te biti što bolji ambasador Dubrovnika i Lijepe naše u tom dalekom prostranstvu, završio je sportski direktor i glavni trener Raguse iz Dubrovnika Zdravko Kitin.
Foto: Košarkašice Raguse / Snimio: T. Vlašić