Podvig potreban za četvrtfinale

Ipak su Slovenke sinoć doživjele poraz od Nizozemki pa je time znatno otežan put mladoj reprezentaciji Hrvatske da eventualno prođe u četvrtfinale. Za to bi joj trebao pravi podvig – pobijediti Nizozemsku koja je eto pokazala da je jača od reprezentacije Slovenije koja je u prvom kolu upravo pobijedila Hrvatsku. Analogijom, ako je Nizozemska pobijedila Sloveniju, a Slovenija nas, je li Hrvatska mentalno, fizički i kvalitetom spremna pobijediti Nizozemsku? Odgovor ćemo saznati u srijedu, 2. kolovoza. Utakmica počinje u 14.30 sati. Trenutno stanje na ljestvici C skupine u kojoj je Hrvatska je:

U trećem kolu Slovenija će bez ikakve dvojbe pobijediti slabašno Kosovo i imat će dvije pobjede i jedan poraz. Isti omjer pobjeda i poraza mogu imati i Nizozemska i Hrvatska, ako Hrvatska pobijedi Nizozemsku. Međutim, ako Nizozemska pobijedi Hrvatsku, bio bi to naš oproštaj od četvrtfinala. Utakmica protiv Nizozemske je u srijedu, 2. kolovoza, u 14.30 sati.

  •  U srijedu nas očekuje teška utakmica protiv visokih Nizozemki koje imaju odličnu generaciju. Bit će jako teško jer nemamo visinu, a imamo nevjerovatan broj pehova – od ozljede Ostojić i posebno teške ozljede Žaje u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Njemačke, koja nam silno nedostaje, do ozljede Terze protiv Slovenije, koja se vjerovatno neće vratiti do kraja turnira. Mühl i Strilić su došle na prvenstvo ozlijeđene i protiv Slovenki su stale prvi put na teren – nakon 7 dana Strilić, a nakon čak 20 dana Mühl. Već i prije početka priprema nismo mogli računati na Lokicu koja je nakon operacije koljena duže izvan terena, zatim Jakovljević koja se nakon odlične sezone u Medveščaku nije mogla priključiti zbog ozljede stopala, a sveučilišta u NCAA nisu pustila Galunić, Kurdiju, Deiddu i Mihaljević koje bi sigurno pomogle. Broj izostanaka ove selekcije je ogroman i puno jače države bi to teško podnijele u jednoj generaciji. Cure koje su sjajno odradile juniorsku selekciju nismo dirali kao Božan, Banović ili primjerice Valčić, ali one koje su tu vrijedno treniraju i super se ponašaju na terenu, a što je još i važnije i izvan njega. Idemo se potruditi odigrati od utakmice do utakmice maksimalno i postići najviše koliko možemo – izjavio je trener Stipe Bralić za portal HKS-a.
  • Hrvatska – Slovenija 56:69 
  • Slovenija – Nizozemska 51:57 
  • Nizozemska – Hrvatska ?
Liderice hrvatske mlade reprezentacije u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva B divizije U20 u Rumunjskoj/ fiba.com

Boris Kosač

Foto: Vivien Nejašmić naša je najefikasnija mlada reprezentativka u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva B divizije U20 u Craiovi /fiba.com